TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Jak zvládnout rekonstrukci bytu?

Jak zvládnout rekonstrukci bytu?

Už se Vám ve Vašem bytě nelíbí? Zdá se Vám, že nic nefunguje a všechno na Vás padá? Chtěli byste novou kuchyň, nové podlahy, topení, krb atd.? Pak přišel čas přemýšlet o rekonstrukci bytu. Někoho může tato představa vyděsit. Jak to tedy udělat, aby vše proběhlo ke spokojenosti majitelů bytu a finančně je to nezruinovalo? V první fázi je třeba se zamyslet, kdo nám rekonstrukci provede. Uměli bychom také přiložit ruku k dílu, máme ve své rodině nebo mezi kamarády šikovné řemeslníky? Nebo se poohlédneme radši po odborné firmě a necháme si udělat rekonstrukci na klíč?

Pixmac000084138262

Rekonstrukce svépomocí

Předělat si svůj byt vlastníma rukama nebo díky pomoci příbuzných a známých (pokud to všichni dotyční zvládnou na jedničku) je určitě výhra. Precizně odvedená řemeslná práce a velká finanční úspora jsou v takovém případě odměnou za trochu plánování a starostí. Bohužel často nastává pravý opak. Řemeslníci se přednostně věnují práci, kterou dostanou zaplacenou, aby neztratili zákazníky. To, co je doma, se stále odsouvá, kamarádi počkají… V takovém případě se může z rekonstrukce stát nekonečný příběh a noční můra.

Rekonstrukce na klíč

Druhou možností je svěřit úpravy bytu odborníkům. Nechat si vytvořit plány, několik variant, optimalizovat náklady. Spousta firem nabízí úvodní konzultaci zdarma, kde se potenciální klient dozví, jak firma pracuje, jaké řešení bude pro konkrétní situaci nejlepší, jaká rizika jsou spojena s jednotlivými  pracemi, poradí vhodné produkty, vybavení, odborníky a dodavatele. Po této návštěvě specialista na bydlení připraví řešení a rozpočet, mnohdy také zdarma.

Financování rekonstrukce

Někteří majitelé o nutné rekonstrukci vědí už několik let dopředu a během této doby si mohou naspořit potřebné prostředky třeba prostřednictvím stavebního spoření. Někdy vznikne nutnost velké úpravy bytu okamžitě a pro takový případ je připraven úvěr na rekonstrukci. Jeho výhodou je rychlé vyřízení, klient může získat až půl milionu bez ručitele a bez zajištění.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top