TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Venkovní žaluzie a předokenní rolety umí mnohem víc, než „jen“ stínit

Venkovní žaluzie a předokenní rolety umí mnohem víc, než „jen“ stínit

Ještě nemáte vybaveny okna vašeho nového rodinného domu či bytu žádnou stínící technikou? Nebo potřebujete vyměnit léta používané vnitřní žaluzie za něco kvalitnějšího a funkčně dokonalejšího? V tom případě pro vás bude tento článek jistě přínosný. Představí vám jak předokenní rolety, tak venkovní žaluzie se všemi jejich funkcemi.

Šikovné a užitečné předokenní rolety

Nejenže vám předokenní rolety dokonale zregulují intenzitu slunečních paprsků. Ony toho umějí mnohem více.

  • Jsou užitečné i v zimě, kdy snižují teplotní ztráty a tím zmenšují náklady za vytápění až o neuvěřitelných 40%!
  • Protože jsou vyrobeny z kvalitního a pevného materiálu, komplikují přístup dovnitř nezvaným hostům, ale také chrání okno před nepříznivými povětrnostními vlivy, např. při krupobití a jindy.
  • Velmi je oceníte u oken směrujících do rušné ulice. Předoknenní rolety totiž dovedou snížit hluk až o 7dB a to už je skutečně znatelný rozdíl.
  • Doknonale s nimi zatemníte vaši ložnici, takže potřebujete-li se vyspat po noční směně nebo dlouhé párty, nebude vás rušit denní světlo.
  • Lze k nim zakomponovat integrované sítě proti hmyzu.
  • Ovládání je velmi snadné buď mechanicky, nebo s pomocí dálkového ovládání.

Venkovní žaluzie oceníte u menších i větších prosklených ploch

Venkovní žaluzie se začaly používat spíše na větších budovách, jako jsou školy, nemocnice atd., ale protože jsou lepší než interiérové žaluzie, své místo si čím dál víc nacházejí i v klasických domácnostech.

  • Lépe regulují intenzitu osvětlení a v létě fungují jako dobrá tepelná bariéra, která vám pomůže ušetřit náklady na klimatizaci.
  • Dovedou podtrhnout ráz vašeho domu, stačí, když si vyberete barevně hravé žaluzie, nebo elegantní či nenápadné a váš dům bude vypadat v okamžiku úplně jinak.
  • Klasické okna nejsou jediné místo, kde se hodí. Stejně tak je můžete použít na verandy, terasy, pergoly nebo do venkovních altánků.
  • Právě díky nim velmi chráníte vybavení uvnitř objektu, protože jej chrání před nepříznivými vlivy slunce a UV záření. Světlo také příjemně rozptýlí a zmírní, tím chrání váš zrak, který není tak namáhán aby se bránil tak velkému jasu.
  • Díky použitým materiálům jsou odolné vůči nepříznivým povětrnostním vlivům i zmiňovanému UV záření.
  • Srovnáte-li je s předokenními roletami, oceníte jejich lepší regulovatelnost přísunu čerstvého vzduchu a lepší ventilaci. Naklonění lamel žaluzií je možné do takového úhlu, který vyhoví vašim požadavkům.

Pořiďte si venkovní žaluzie nebo předokenní rolety a těšte se z krásného, teplého počasí venku, nikoli v interiéru.

1 komentář

  1. Článek je skvěle napsaný. Sám používám venkovní žaluzie a nemohu si je vynachválit. Jsou praktické a fungují skvěle.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top