TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Jak vybrat spolehlivý zahradní nábytek?

Jak vybrat spolehlivý zahradní nábytek?

Sháníte vysoce kvalitní zahradní nábytek? Nejste si jisti tím, na co si dát při jeho nákupu pozor? Pravdou je, že musíte myslet hned na několik důležitých faktorů, na něž se proto zaměříme na následujících řádcích.

VS1

Zahradní nábytek – záleží na mnoha aspektech

Není snad třeba zdůrazňovat, že nabídka zahradního nábytku aktuálně zahrnuje celou řadu variant, jež jsou vyrobeny z různých materiálů a slouží k rozličným účelům. Podívejme se tedy, na co si je nutné dát pozor před samotným nákupem.

  • Materiál: zahradní stoly, židle, křesla či zahradní lavičky si lze např. pořídit ze dřeva, hliníku, kovu, exotického dřeva nebo litiny, přičemž platí, že každý tento materiál má jiné vlastnosti jako odolnost či nároky na údržbu. A samozřejmě záleží i na vašich estetických preferencích.
  • Umístění: další důležitý aspekt. Pokud bude stát nábytek pod zahradním stanem či markýzou, budou na něj pochopitelně kladeny jiné nároky, než když jej umístíte pod širým nebem, a tedy do většího dosahu vlivů prostředí. V tom případě je pochopitelně nutné zvolit odolnější materiál (např. teak, hliník či nerez).
  • Účel: roli nepochybně hraje i to, k čemu budete nejčastěji zahradní nábytek používat. Zda k občasnému lenošení, anebo mu dáte zabrat při častém servírování jídla anebo při večírcích. Pak je totiž nasnadě více se zaobírat třeba výškou zahradního stolu, stabilitou zahradních židlí apod.
  • Uskladnění: záleží rovněž na tom, zda máte možnost v zimních měsících nábytek někam uskladnit, anebo jej chcete nechat venku celoročně (např. pod plachtou). Opět tedy záleží na materiálu, ale je také dobré vědět, jestli lze jednotlivé kusy demontovat atd.
  • Pořizovací ceny: chcete-li si pořídit pestrou škálu zahradního nábytku, tedy třeba i plážová lehátka, slunečníky anebo zahradní houpačku, zřejmě Vám půjde více též o jeho pořizovací cenu. Vyzkoušet můžete např. internetový obchod Vetroshop.cz, kde jej seženete levně.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top