TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Předokenní rolety a venkovní žaluzie umí nejen zastínit váš interiér. Znáte jejich další funkce?

Předokenní rolety a venkovní žaluzie umí nejen zastínit váš interiér. Znáte jejich další funkce?

Stínicí technika se stala běžnou součástí a vybavením našich domovů. Nejenže umí spolehlivě plnit svou hlavní funkci, tedy ochránit nás od nežádoucího tepla a slunečních paprsků, ale mohou hezky dotvářet celkový vzhled domu.

Předokenní rolety zaujmou i ušetří peníze

Předokenní rolety zastanou více funkcí najednou.  V létě nedochází k tak vysokým teplotám uvnitř domu, dokážou zachytit až 90% veškerého tepla. Výborně zatemní místnost, takže potřebujete-li se vyspat např. po probdělé noci, zaručí vám nerušený odpočinek. Snižují zároveň hluk, což oceníte zvláště v místnostech, které jsou směrovány k rušné silnici. Hluk může být snížen až o 7dB!

Zajímavé je, že kvalitní rolety také sníží náklady na vytápění. Hliníkové lamely, ze kterých jsou složeny, jsou vyplněné termoizolační PUR pěnou, takže dochází k dobrému těsnění okenních otvorů. Ušetříte až 70% energie, která by jinak unikla pryč.

Barevné provedení je pestré. Můžete vybrat jak druh, který bude kontrastovat např. s barvou fasády, střechy, nebo jiných doplňků domu, anebo rolety elegantní, decentní, které se hodí ke každé budově.

Venkovní žaluzie slouží jak domácnostem, tak velkým budovám

Funkčnost venkovních žaluzií je lepší, než těch vnitřních. Dokážou dobře rozptýlit světlo a díky pohodlnému ovládání můžete lamely nastavit do polohy, při které zajistíte tlumení paprsků nejpříjemněji právě pro váš zrak.

V létě skrývají nábytek, podlahy a všechno vybavení před přímými paprsky slunce, čímž zvyšují jeho životnost a nedochází k nežádoucímu vzhled kazícímu zesvětlání.

Venkovní žaluzie se dají využít nejen k chránění místností, ale i do zahradních altánů, pergol, na verandy nebo terasy. Ovládání je možné vybrat ze dvou způsobů – ruční a elektropohon. Ten lze doplnit i o dálkový ovladač. Důmyslnou vychytávkou je propojení se slunečními a větrnými čidly.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top