TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Myslete už při plánování stavby na stínící prvky

Myslete už při plánování stavby na stínící prvky

Plánování stavby nového rodinného domu je složitým a náročným procesem. Nejedná se o fyzickou námahu, ale spíše o psychickou. Plánování by mělo být promyšleno do posledního detailu. Každá opomenutá maličkost při plánování má dopad na fungování domácnosti. Fungování domácnosti velmi ovlivňují také stínící prvky. Nezapomínejte na ně již při plánování.

3697376840785

Proč vybírat stínící prvky při plánování?

Už při plánování bychom měli mít jasnou a detailní představu o tom, jaké druhy stínění nám na rodinném domě budou sloužit. Jednat se může o stínění pomocí okenních rolet, žaluzií, markýz nebo dalších druhů interiérového stínění. Mezi nejvyužívanější druhy stínění v současnosti patří předokenní rolety. Mají vysokou účinnost, skvěle zabrání průniku ostrého světla a zabrání také přehřívání interiérů. Při dodatečné montáži předokenních rolet vám nezbývá nic jiného, než na fasádu domu instalovat lištu, zajišťující jejich funkci společně s pouzdrem, do kterého se bude roleta zasouvat. Tyto prvky na fasádě mohou působit rušivým dojmem. Při správném naplánování ale na fasádě nic být nemusí. Stačí využít rolety do vestavných schránek.

 

Roleta může být schována už v překladu

Překlady jsou nezbytnou součástí všech druhů oken. Mohou být klasické, ale také speciálně vyvinuté pro nadstandardní využití. Přesně těchto výsledků dosahují roletové překlady. Překlady ve své konstrukci již obsahují pouzdro pro uskladnění rolety při nevyužívání. Na fasádě tak nebude nic kazit vzhled domu. Mezi nejvyužívanější patří roletový překlad Heluz. Se správným výběrem by vám měli pomoci specializovaní prodejci stínících prvků. Ti by vám také měli nabídnout k danému druhu stínění i odpovídající překlad. Přesně to vám nabízí například společnost Almna s.r.o., která patří k nejspolehlivějším prodejcům kvalitní stínící techniky u nás.

 

Kompletní informace a sortiment najdete na www.almna.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top