TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / INSPIRACE: Představujeme Nordic styl – interiér v severském stylu

INSPIRACE: Představujeme Nordic styl – interiér v severském stylu

Čistota, prostor a světlo. To jsou naše první dojmy ze severského interiéru. Vše je vzdušné. Převládají jednoduché linie. Nic není přeplácané, vše je funkční a tam kde má být. Pro optické zvětšení prostoru jsou voleny světlé barvy – bílá, béžová, krémová. Bytové doplňky v nordic stylu mají lehce industriální nádech. Důraz je vždy kladen na design současně s maximální funkčností. Soulad obojího je přiveden k dokonalosti např. u designového osvětlení.

5171-porcelanova-miska-harlequin

 Velmi častým praktický doplňkem pro Nordic styl jsou nejrůznější lampy, lustry, svícny – jednoduše osvětlení. Dostatek světla v interiéru má vliv na naši psychiku.  Proto je v severských zemích kladen takový důraz na designové lampy. Méně světle, více designových lamp. Jestli někdo umí navrhnout lampy jako skutečné designové skvosty – můžete si být jistí, že pochází z Dánska, Norska či jiné severské země.

428173_405361402814673_1389966803_n

 Inspirace přírodní krásou Severu

Nordic styl je inspirovaný čistotou, krásou a svěžestí severské přírody. Jako velmi časté motivy jsou právě používány ty z přírody. Ať už jsou to větvičky modřínů, šišky, krajina nebo divoká severská zvířata. Právě zířata jsou oblíbeným vzorem severské značky By Nord, která je používá na povlečení i polštářky. Usínat tak můžete v náručí přírody.

420032_405361262814687_1287044880_n

 To nejlepší z Nordic stylu – NordicDay.cz

Líbí se Vám nordic styl? Přemýšlíte o nové výzdobě svého interiéru? Máme pro Vás další inspiraci. V Čechách existuje internetový obchod, který se na severský design specializuje. Kromě prodeje bytových doplňků soustředí majitelé tohoto obchodu svou pozornost na tvorbu blogu, který je plný novinek ze Severeu. Nemusíte nakupovat, ale prohlédnutí fotografií v tomto svěžím stylu Vám jistě rozšíří obzory.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top