TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Ložnice / Povlečení: Jak vybrat to pravé?

Povlečení: Jak vybrat to pravé?

Celou polovinu života strávíme v posteli! Proto byste stejnou pozornost měli věnovat nejen výběru matrace a roštu, ale také povlečení. Poradíme vám, jak vybrat to pravé povlečení pro váš domov.

2-gepardau_hneda

První a nejdůležitější krok: Volba materiálu

Nejčastěji se při výběru povlečení každý rozhoduje podle vzhledu. Vy ale takovou chybu nedělejte! Povlečení by mělo být v první řadě kvalitní, prodyšné a příjemné na dotek. Jako první byste měli ze svého seznamu možností vyškrtnout polyester. Nejen, že povlečení z umělých vláken není prodyšné ani savé, ale často se jedná o nekvalitní napodobeniny drahých tkanin, které se po pár vypráních rozpadnou.

Tip: Kde pořídit kvalitní a krásné povlečení? Podívejte se na největší výběr kvalitního povlečení.

Sázkou na jistotu je bavlna. Povlečení z bavlny pořídíte v mnoha provedeních:

  • Povlečení z hladké bavlny patří mezi klasiku. Je oblíbené pro svou savost, prodyšnost a termoregulaci. Bavlna je odolná proti oděru i vyšším teplotám, ale pozor – snadno se zmačká a má tendence žmolkovatět.
  • V zimních měsících je oblíbené flanelové povlečení, které je příjemné a lehké na dotek. A bezvadně hřeje.
  • Krepové povlečení můžete pořídit v bavlněném i jiném provedení. Krepovou úpravu oceníte, pokud nejste zarytý milovník žehlení. Pokud vsadíte na krep, poohlédněte se po bavlněné variantě.

Tip: Bavlněné povlečení s krepovou úpravou pořídíte na Bonatex.cz. Podívejte se na celou nabídku krepového povlečení zde.

  • Povlečení z bavlněného saténu se řadí k těm luxusnějším variantám. Je tkáno atlasovou vazbou, následně speciálně upraveno a výsledkem je hebká, měkká, prodyšná a na pohled lesklá látka, která si dlouho udrží svou barvu i tvar. Největší předností jsou jeho vynikající termoregulační vlastnosti. V zimě hřeje a v létě příjemně chladí.

Podlehnete trendům?

Když jste si vybrali materiál, můžete se pustit do výběru barvy a vzoru. V první řadě by mělo povlečení ladit s interiérem, ale nejdůležitější je, aby se líbilo vám. Co vám může pomoci při výběru?

  • Moderním interiérům sluší geometrické linie a jednobarevné plochy.
  • Povlečení nemusí nutně zářit. Stačí, když s interiérem harmonicky ladí.
  • Barva i design povlečení by měly korespondovat s rámem postele.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top