TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Jak vybrat správný kotel do domácnosti?

Jak vybrat správný kotel do domácnosti?

V oblasti kotlů aktuálně existuje celá řada různých výrobků, což je zárukou toho, že si vybere prakticky každý zájemce o tento druh topení. Pro který kotel se ale rozhodnout?

Vytápění domácností i komerčních prostor, stejně jako ohřev užitkové vody, je v mnoha případech spojen s kotly. I v této oblasti jde ovšem vývoj neustále kupředu, proto si k dnešnímu dni můžete vybrat kotle v mnoha variantách. Ty se od sebe v lecčem liší, pojďme se tedy zaměřit na jednotlivé druhy a alespoň v krátkosti si je představit.

Kondenzační a plynové kotle, elektrokotle

Tyto druhy kotlů patří mezi ty komfortnější. Jak u plynových a kondenzačních kotlů, tak u elektrokotlů totiž platí, že je jejich obsluha velice snadná, neboť v podstatě pracují automaticky. U elektrických kotlů by Vás navíc mohl zajímat fakt, že lze využívat levnější sazby za elektřinu, a tím pádem ušetřit spoustu peněz. U všech těchto produktů navíc výrobci aktuálně dbají také na design, čili se jedná o zajímavý doplněk interiéru. Sami si koneckonců prohlédněte nabídku elektrokotlů v e-shopu Topeni-levne.cz.

Kotle na tuhá paliva

Ceny tuhých paliv jako dřeva, uhlí či peletek jsou poměrně nízké, proto představují tyto klasické kotle i v dnešní době vhodné řešení pro vytápění. Sice by se mohlo zdát, že z hlediska komfortnosti na tom nejsou kotle na tuhá paliva právě nejlépe, protože je nutné ručně přikládat, to už ovšem také není úplným pravidlem. Pořídit si totiž lze i automatický kotel na tuhá paliva, který je úsporný a zároveň má minimální nároky na obsluhu.

Viadrus, Vaillant a další značky kotlů

Snad ve všech oblastech platí, že investovat do levných výrobků nekvalitních značek není tím nejlepším řešením.  U kotlů je to stejné. Doporučit Vám v každém případě můžeme značky Viadrus, Vaillant anebo Dakon či ASV. Na závěr se nicméně sluší dodat, že při výběru kotle vždy záleží na konzultaci s odborníkem. Proto nás navštivte na Topenilevne.cz, kde naleznete jak pestrý sortiment levných kotlů, tak možnost profesionálního poradenství.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top