TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Betonové podlahy – základ každé výrobní haly i skladu

Betonové podlahy – základ každé výrobní haly i skladu

Chystáte se vybudovat novou dílnu nebo sklad a potřebujete zajistit novou podlahu? Kvalitní podlaha tvoří základ, na kterém můžete dál stavět, proto je potřeba, aby byla maximálně pevná, odolná a stabilní. Běžná betonová podlaha stačí jako základ v rodinném domku, ne však v zatěžovaných prostorech. Betonové podlahy je třeba vyztužit a zpevnit.

Pro armování průmyslové podlahy se nejčastěji používají běžné kari sítě, které dodají betonové podlaze pevnost a zvýší také její pružnost. Kari sítě však nedokážou zabránit vzniku mikrotrhlinek v betonu při vysoké zátěži. Tyto trhlinky zkracují životnost podlahy. Proto byl vyvinut zcela nový způsob armování betonových podlah – drátkování. Jakmile je připraven beton na podlaze, opatří se drobnými ocelovými drátky. Tyto drátky se rozprostřou po celém objemu průmyslové podlahy. Podlaha se následně zniveluje a důkladně rozvibruje, aby drátky nevystoupily na povrch podlahy. Vznikají tak vysoce odolné drátkobetonové podlahy, které nepodléhají velkému zatížení ani vibracím. Drátky dodávají betonu nadstandardní pružnost, takže odolává i vzniku mikrotrhlinek a životnost podlahy se tak podstatně prodlužuje. Pokud si chcete být armováním jistí, můžete snadno kombinovat obě metody pro dosažení maximálního efektu.

Takto upravené průmyslové podlahy nazýváme pancéřové podlahy, stačí už jen zarovnat povrch, vyhladit a nechat zrát. Po vyzrání betonu je možné podlahu konečně zatížit a nic vám už nestojí v cestě. Pancéřové průmyslové podlahy jsou velmi vhodné zejména do výrobních hal, průmyslových prostor, dílen, autoservisů a také skladů. Můžete je využít všude tam, kde jsou na podlahu kladeny vysoké pevnostní nároky, betonové podlahy vydrží extrémní zatížení, jsou jednoznačně nejodolnější.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top