TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Chraňte svůj byt před přímým slunečním svitem

Chraňte svůj byt před přímým slunečním svitem

Slunce je určitě příjemné, a je také skvělou možností, jak mít dokonale prosluněný byt či dům. Ne vždy je však sluneční světlo přínosné. Zvláště obtěžující může být v případech, kdy paprsky dopadají přímo na nás, a tak nás mohou výrazně oslňovat. V takových případech je nezbytné jejich průnik do místnosti zastavit. Tou nejlepší volbou jsou samozřejmě žaluzie. A právě žaluzie Praha vám poskytnou ten nejširší sortiment a nejširší nabídku různých řešení, které tak plně uspokojí i toho nejnáročnějšího klienta.

hlubocepy05

Žaluzie nezastaví jenom světlo, ale i teplo

Výhodou žaluzií je kromě toho, že zastaví přímé sluneční paprsky, také to, že dokážou zastavit i samotné teplo, které sluneční paprsky přinášejí. Pokud tedy ve svém domě nebo bytě nemáte klimatizaci, jsou žaluzie skvělou volbou, díky které bude teplota v místnosti poměrně ucházející, a to i v případě, že venku budou vrcholit tropická horka.

Žaluzie nemusí být jediným řešením

Pokud však o různých možnostech, jak tlumit přímé sluneční světlo mluvíme, rozhodně bychom neměli zapomenout ani na rolety. Ty totiž existují v mnoha různých typech. Všechny možnosti, stejně jako u žaluzií nabízí rolety Praha, a tak si můžete vybrat to řešení, které vám vyhovuje nejvíce. Hlavní princip dělení je takové, že jsou buď rolety pro interiéry, které dokážou plně suplovat funkci žaluzií, nebo existují také předokenní rolety.

Právě předokenní rolety mají skvělé vlastnosti nejenom z hlediska izolace tepla, ale třeba i izolace zvuku. Pokud tedy máte okna do rušné ulice a chcete se dokonale vyspat, stačí je zatáhnout a téměř nic neuslyšíte. Předokenní rolety však mají i bezpečnostní funkci, jelikož jimi můžete kvalitně zabezpečit vaše okno, před případným vpádem zlodějů. Dle posledního průzkumu zloději při vniknutí do objektů využívají právě okna. I v tomto ohledu tak můžete v klidu a bezpečně spát.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top