TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Funkční a designové venkovní žaluzie, předokenní rolety

Funkční a designové venkovní žaluzie, předokenní rolety

Nevíte mnoho o venkovních žaluziích a předokenních roletách? Znáte je jen od vidění a zajímá vás, co domu přináší, proč si je lidé pořizují?

Předokenní rolety

Chcete-li ušetřit za topení, zbavit se ruchu, nežádoucího světla z ulice a navíc i zmodernizovat design vašeho domu, můžete všechny požadavky vyřešit nákupem předokenních rolet.

Předokenní rolety v zimě, která právě přichází, sníží náklady na vytápění až 70% ve srovnání s okny bez rolet. Naopak v létě zamezí přímému slunci, takže bude v místnostech příjemný chládek. Zároveň chrání proti UV záření, díky čemu bude váš nábytek a ostatní vybavení déle hezké.

Velkou službou, kterou předokenní rolety dělají je, že ve dne dokáží skvěle zatemnit. To uvítají především ti, kdo pracují v noci a potřebují spát ve dne. Také sníží úroveň hluku až o 7dB, což zpříjemní bydlení v domech zvláště v rušnějších ulicích měst i vesnic.

Pokud si vyberete předokenní rolety z extrudovaného hliníku, dosáhnete i lepšího zabezpečení domu.

Venkovní žaluzie

Montáží venkovních žaluzií nejúčinněji ovlivníte tepelné klima v interiéru. Společnost Sodoma Perfecta spolupracuje v dodávkách venkovních žaluzií se společností Servis Klimax, a.s, která je největším výrobcem v České republice a držitelem certifikátu ISO 9001.

V čem jsou venkovní žaluzie lepší, než předokenní rolety? Především v tom, že umožňují plynulejší regulaci přísunu vzduchu a lepší ventilaci. Lamely můžete velmi pohodlně naklopit do úhlu, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Velkou výhodou venkovních žaluzií je, že dokážou světlo dobře rozptýlit, čímž velmi sníží namáhání vašich očí.

Vybrat si můžete z několika barevných provedení a čtyřech různých šířek lamel. Ovládání zajišťuje elektropohon od firmy Somfy, který je velmi kvalitní, komfortní a dá se k němu pořídit dálkové ovládání, anebo ruční ovládání. Oblíbené je i propojení se slunečními a větrnými čidly, což zajišťuje bezpečnost žaluzií při vysokém větru a ideální naklonění žaluzií v každé denní hodině.

Ať už si vyberete venkovní žaluzie, nebo předokenní rolety, pocítíte na vlastní kůži zlepšení úrovně vašeho bydlení.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top