TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Kuchyně / Test sušiček ovoce: Kterou vybrat?

Test sušiček ovoce: Kterou vybrat?

Pokud potřebujete rychle zpracovat větší množství ovoce, není nic snazšího, než proměnit jej ve zdravé vitaminové zásoby na později. Jednoduchou a rychlou variantou je zejména usušení ovoce, které s pomocí sušičky na ovoce zvládne každý. Pokud nevíte, jakou sušičku pořídit, pozorně čtěte náš test sušiček ovoce, který vám pomůže odhalit skryté nedostatky, ale i opomíjené přednosti pěti modelů sušiček pěti různých výrobců.

1. Bielmeier BHG 601

By: M@ck

Značka Bielmeier od výrobce Domo u nás není příliš známá, proto řada lidí o ní při koupi ani neuvažuje. Ve světě je tomu ale zcela naopak, a konkrétně tato sušička ovoce byla již několikrát prověřena nezávislými světovými testy a získala řadu mezinárodních cen. Poměr cena/výkon je velmi slušný, neboť za zhruba 1300 korun získáte sušičku, která jako jedna z mála dovede sušit najednou více druhů ovoce, aniž by se mísily pachy. Výhodou je také časovač, možnost dokoupit další patra na sušení, regulovatelná teplota, snadná údržba i tichý chod. Ve srovnání s jinými produkty je ale spotřeba o něco vyšší (příkon 700 W), a sušení ve skutečnosti trvá déle, než uvádí výrobce v manuálu.

Výsledek: 88% spokojenost

 

2. Professor SP 4200

Hledáte-li levnou sušičku na výborné úrovni, pak je to Professor SP 420. Tuto sušičku pořídíte za cenu již od 800 korun, za které se vám dostane produktu s nastavitelnou teplotou sušení, přijatelnou spotřebou (příkon 245 W) a rychlým sušením. Reálným výkonem v sušení se může bez potíží srovnávat s produkty cenově dvakrát dražšími, a je příkladem toho, že nízká cena nemusí znamenat nízkou kvalitu. Sušička nabízí také možnost navýšení z 5 až na 10 pater, do kterých díky průhlednosti stále vidíte. Bohužel nemá časovač, za danou cenu je ale výbava již takto nadstandartní.

Výsledek: 98% spokojenost

 

3. Concept SO-1020

Sušička Concept SO-1020 vás na první pohled nadchne devíti platy, která slibují rychlé sušení velkého množství ovoce. Bohužel při reálném použití zjistíte, že není vhodné sušit na více než pěti patrech, nemluvě o faktu, že výrobcem deklarované teploty (až 70°C) sušička bohužel reálně zdaleka nedosahuje, proto sušení bývá zdlouhavější. Nevýhodou je také absence časového spínače. Cena okolo 1000 korun je však příznivá, a potěší vás tichý chod i design.

Výsledek: 80% spokojenost

 

4. Ezidri FD 1000

Sušička Ezidri od výrobce Bionare je v tomto testu nejdražší srovnávanou sušičkou, a to s pořizovací cenou 6 700 korun. Převratná je v tom, že nabízí rozšíření ze základních 5 až na 30 pater. Umožňuje regulovat teplotu od 35 do 60°C, a díky příkonu 1000W tuto teplotu skutečně i na více patrech dokáže udržet. Sušení je proto poměrně rychlé a rovnoměrné. Pokud sušíte hodně a často, budete spokojeni. Na druhou stranu, za cenu šestkrát vyšší než nabízejí jiné modely, nijak převratný kousek. Časovač bohužel chybí.

Výsledek: 87% spokojenost

 

5. Eta 2300

By: M@ck

Sušička Eta 2300 nabízí pohádkový příkon 165W, což ji dělá jednu z nejúspornějších. A to při ceně jen 1000 korun. Na druhou stranu ale neumožňuje nastavit teplotu sušení. Rovnoměrnost při sušení zajišťuje otáčení plat, a jeho intenzitu zase možnost regulace průchodu vzduchu při sušení. Bohužel nepraktické je stékání šťávy z ovoce na spodní díl a dále k místu odkud proudí vzduch, což znamená nepohodlné čištění. Intenzita sušení je pak velmi malá, a to zejména při větším počtu naplněných plat. Nízká spotřeba se vám tedy vyrovná dlouhou dobou sušení. Nevýhodou také je, že spodní plato, které usuší ovoce nejrychleji, nelze prohazovat s ostatními, jinak se sušička přestane točit.

Výsledek: 79% spokojenost

1 komentář

  1. My máme doma sušičku Yden a maximální spokojenost. Je sice dražší, ale kvalita sušení za to stojí.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top