TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Aktuální trendy v oblasti kuchyní pro rok 2021

Aktuální trendy v oblasti kuchyní pro rok 2021

Při realizaci kuchyně ve vaší domácnosti, případně její rekonstrukci, je vždy dobré si všímat aktuálních trendů, aby místnost splňovala moderní kritéria z hlediska funkčnosti, ale také designu. Jaké jsou novinky v oblasti výstavby kuchyní?

Dominance kuchyní na míru

V minulosti si většina lidí zařizovala kuchyně tak, že spoléhala na nákupy linky a dalšího vybavení vlastní cestou. To však mnohdy způsobilo, že místnost nebyla zrovna ideální z hlediska ergonomie a vizuálního sladění. Proto se dnes upřednostňuje spíše nábytek na míru, kdy vám kuchyň na základě detailního návrhu vytvoří profesionálové spolu s bytovými architekty. Jde sice možná o dražší způsob, nicméně výsledek většinou stojí za to. Odborníci totiž umějí zakomponovat veškeré vybavení tak, aby zbytečně nepřekáželo, nepůsobilo neútulně a v místnosti byly zajištěny optimální podmínky pro vaření a stolování.

Přírodní materiály

Při rekonstrukci a výstavbě kuchyně hrají v současné době prim především přírodní materiály, které se používají všude, kde je to možné. Příkladem budiž pro kuchyně fotogalerie, v níž najdete třeba kuchyňské linky z mramoru, dřevěné skříně a další přírodní komponenty, jež působí elegantněji a přirozeněji ve srovnání s plasty a jinými umělými materiály.

Barvy

Moderní kuchyně na míru se vyznačují spíše jednoduššími linkami. Trendem jsou kombinace dvou barev, zejména černé a bílé, potažmo červené a bílé, což vede k optickému zvětšení a prosvětlení prostoru, tudíž jsou tyto varianty perfektní hlavně v menších bytech.

Vestavěný nábytek

Na vestavěné skříně jste si možná zvykli v obývacích pokojích, ložnicích či na chodbách bytu. Stále častěji se nyní aplikují rovněž do kuchyní, a to hlavně z důvodu jejich nenápadného vzhledu. Zároveň díky nim dokonale využijete dispozice místnosti, různé rohy, záhyby a sklony stěn.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top