TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Z malé firmy prestižní výrobce oken. To je firma Sulko

Z malé firmy prestižní výrobce oken. To je firma Sulko

Je jenom málo firem na našem trhu, které se mohou pyšnit tím, že jejich produkt nese označení Český výrobek. Jednou z takových společností je i firma Sulko, která vznikla před dvaceti lety v Zábřehu. Dnes je považována za jednoho z největších výrobců oken, a to nejenom u nás, ale také v Evropě.

url

Sám majitel firmy Libor Suchánek vzpomíná na své začátky, o kterých říká, že to rozhodně nebylo jednoduché, a jako mnoho podnikatelů, i jeho trápil stres a vyčerpání. Na základě toho sice přehodnotil své priority, ale nikoliv na úkor firmy, která se tak mohla i nadále rozvíjet, až do dnešní podoby. Tím nejdůležitějším obdobím samozřejmě bylo to, kdy vrcholila hospodářská krize. Na tu doplatila řada jiných firem v této oblasti, které se svezli na vlně projektu Zelená úsporám, a od té doby se potýkaly s minimem zakázek. Kvalitní okna Sulko si však i v této době našla své majitele, což byl jasný signál toho, že kvalitní výrobek se na trhu ani v tom nejhorším období neztratí. Tím nejlepším produktem nejenom v minulosti, ale i v současné době jsou dřevěná okna, která jsou zárukou špičkové kvality, perfektní životnosti a také vynikající tepelné izolace, která je tím hlavním důvodem, proč lidé svá okna mění.

Samozřejmě tak jako v každém odvětví, i při výrobě oken je nutné sledovat aktuální trendy, a jak Libor Suchánek sám říká, zatím se to velmi dobře daří, a tak o zákazníky není nouze. Od doby svého vzniku tak společnost vyrobila již více než milion oken. Na to jsou hrdí i všichni zaměstnanci, kterých je aktuálně okolo 300. I ty samozřejmě úspěch společnosti těší, jelikož díky tomu si mohou být jisti svými pracovními místy. A jak sám majitel firmy dodává, ačkoliv většina významných výměn oken se již udála, okna budou potřeba stále, jelikož všechny objekty postupně stárnou a tak nelze říci, že by tato oblast nebyla perspektivní ani v budoucnu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top