TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Tvoříme podzimní atmosféru domácnosti

Tvoříme podzimní atmosféru domácnosti

Podzim, podzim přichází, nadělá mi nesnází… Je nás určitě více, kterým se sledováním nástupu podzimního počasí mizí úsměv z tváře a není to vždy jen z důvodu představy hrabání nekonečného proudu listí… Přechod léta do podzimu však může být příjemný, toto období nám může ještě udělat radost a obdarovat nás příjemnými slunnými dny. Ještě je brzy myslet na listopadové plískanice. Radujme se z těch pár týdnů, kdy nám ještě příroda ukáže svou lepší tvář.

Zaměřme se například na svůj domov a zútulněme si ho tím nejjednodušším způsobem. Například přehozy na sedačku změníte svůj sedací nábytek k nepoznání a navíc za velmi přijatelnou cenu. Můžete si pořídit i více barevných kombinací a střídat je podle příležitosti a nálady.

Přehozy si můžete pořídit na pohovky, křesla i postele a krásně je doplnit vhodnými povlaky na polštářky ať již v podobné barevnosti nebo v příjemném kontrastu. Materiál přehozů na sedací nábytek bývá nejčastěji čistě bavlněný, nebo alespoň s vysokým podílem bavlny. To je zcela pochopitelné, neboť tento nábytek přichází do přímého styku s pokožkou a tak jeho povrch musí být příjemný a prodyšný.

Přehoz

Naproti tomu u přehozů na postelích již tyto nároky na vysoký podíl bavlny nejsou tak vysoké, neboť je před ulehnutím snímáme a slouží tedy spíše – kromě primárních dekoračních účelů – jako funkční ochrana ložního prádla před znečištěním a prachem.

Přehoz na postel

Jedním z hlavních rysů dnešního interiérového návrhářství jsou propojené prostory pro přípravu a konzumaci pokrmů s prostory pro komunikaci a společné pobývání rodiny, jednoduše řečeno – spojení kuchyně s obývacím prostorem. Proto je velmi důležité vhodně sladit barvy pohovek, křesel, židlí a samozřejmě také ubrusů a polštářků. Právě pomocí přehozů lze tohoto docílit např. i u nábytku, který nebyl pořizován společně a skvěle jej tak sladit.

Ubrus

Co se týká barev, podzimní paleta ve všech tónech hnědé, oranžové, červené, vínové a zelené dokáže interiér vždy velmi proteplit a zútulnit. Proto tyto přírodní zemité barvy patří v bytovém designérství k nejoblíbenějším.

1 komentář

  1. Krásným doplňkem interiéru je také zrcadlo. Pokud si nemůžete dovolit klasické kvůli příliš aktivním dětem nebo byste měli ho problém upevnit můžete vždy sáhnout po skvělé alternativě – lepících zrcadlech, které jsou stejně kvalitní ale mnohem odolnější a ze zdi jen tak nespadnou.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top