TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Finance a legislativa / Nebankovní půjčky: V čem jsou výhody a nevýhody?

Nebankovní půjčky: V čem jsou výhody a nevýhody?

Půjčky jsou dnes na našem trhu velmi dostupné, a tak o ni může požádat doslova každý. Nejvyužívanější v tomto odvětví jsou především nebankovní společnosti, které nejčastěji nabízejí půjčky bez registru, což je pro mnoho klientů výhodné. Stejně tak oblíbené jsou i půjčky bez dokládání příjmu, u kterých je však většinou nutnost vlastnit nemovitost. S touto nabídkou také souvisí půjčka se zástavou na cokoliv. Výše získaných peněz se potom odvíjí od hodnoty zmiňované nemovitosti.

Proč jsou nebankovní společnosti oblíbené?

Mezi hlavní výhody patří samozřejmě rychlost a snadný proces schvalování. Společnosti nejenom že nenahlížejí do registru, ale pokud budete ručit nemovitostí, nepožadují ani dokládání vašeho příjmu. Naprostou samozřejmostí je, že získané peníze můžete použít skutečně na cokoliv. K tomu všemu přidejte i celou řadu nadstandardních služeb, jako vyplacení exekucí. Díky tomu vám daná společnost kompletně zaplatí vaše dluhy. Mimo to je možné využívat i takzvané sloučení půjček neboli konsolidace půjček bez registru. Díky tomu vám mohou být výrazně sníženy vaše měsíční splátky.

Na co si dát pozor?

Ačkoliv je nabídka nebankovních společností lákavá, rozhodně se doporučuje důkladně si přečíst smlouvu. V souvislosti s tím bystě měli znát i slovník finančních pojmů, abyste věděli, co daný pojem ve smlouvě znamená a jak je pro vás výhodný či nevýhodný. Pokud se dostanete do situace, že je pro vás půjčka naprosto nevyhnutelná a ideálním řešením pro vás bude právě půjčka bez registru dlužníků, nebo půjčka bez příjmu, potom dbejte na to, abyste dodržovali předepsané splátky. Jednou z nevýhod nebankovních půjček jsou především tvrdé sankce, i pokud se opozdíte například o pouhý jeden den. Pokud si však důkladně přečtete smlouvu a po celou dobu budete svou půjčku pravidelně splácet, je pro vás půjčka bez registru dobrým finančním produktem.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top