TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dřevěné obklady v interiéru

Dřevěné obklady v interiéru

Dřevo bylo a stále je velmi oblíbeným materiálem pro interiér, ať už jde o nábytek, podlahy, nebo třeba obložení. Právě dřevěné obložení se přitom aktuálně vrací do módy, a zaplňuje všechny možné místnosti. Možnosti jeho využití jsou široké, a tak stačí nebát se a zaexperimentovat.

Přirozenost versus styl

Když se řekne dřevěný obklad, představíte si možná interiér nějaké klasické horské chaty, ve světlé barvě smrkového dřeva s mohutnými suky. Dřevěné obložení ale zdaleka nemusí mít jen dekor dřeva. Například pomocí lakování můžete vytvořit elegantní dřevěné obklady i různě tónované. Pokud nevíte, jaké dřevo pro obklad zvolit, vyberte si tatranský profil, který nabízí příjemnou cenu a kvalitní vzhled.

Pusťte uzdu fantazii

By: C. S.

Obklad v interiéru rozhodně nemusí pokrývat celou zeď, a dokonce nemusí být ani v rámci celé místnosti do stejné výšky. Nebojte se trochu zaexperimentovat a obložte si třeba jen vybrané plochy – za televizí, nebo sedací soupravou. Interiér tak ožije.

Dřevěný obklad v koupelně

Dřevěné obklady si můžete dnes pořídit již i do vlhkého prostředí koupelny. Je ale potřeba zvolit správný druh dřeva. Vhodné je zejména tropické dřevo, jako je teak, cedr, ipe, iroko, wenge nebo makassar, za které si sice připlatíte, ale díky vysoké tvrdosti zvládne snadno odolat běžné menší vlhkosti. Tím je myšlena například pára vzniklá při koupání, nebo několik málo kapek rozstříknutých na obklad. Rozhodně ale nečekejte, že by dřevo zvládlo například opakovaně vytopenou koupelnu. Kromě dřeva tedy investujte raději i do kvalitního těsnění, které zabrání nechtěným haváriím s vodou. Pro nákup online klikni zde.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top