TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zahradní nábytek v různých materiálech

Zahradní nábytek v různých materiálech

Když se léto ukáže v plné kráse, a teplo zalije naše zahrady, snažíme se co možná nejvíce si užít krásného počasí při posezení na zahradě. Někteří u bazénu, jiní na terase, pod pergolou, nebo jednoduše jen uprostřed trávníku. Je v podstatě jedno, kde se uvelebíte. Podstatné je to, jak pohodlné posezení bude. Zapomeňte proto na levná retro skládací křesla, a pořiďte si na toto léto pořádný zahradní nábytek.

Dřevěný zahradní nábytek

Patříte-li mezi milovníky klasiky, pak vás pravděpodobně osloví dřevěný nábytek. Bude sice chtít šetrné zacházení a pravidelnou údržbu, ale na druhou stranu je stabilní a bytelný, příjemný na dotek, a má i své estetické kouzlo. Pro posezení v zahradě můžete vybírat nepřeberné množství druhů nábytku, od lehátek pro odpočinek u bazénu, přes zahradní stoly s židlemi, zahradní křesla, až po zahradní lavičky.

Kovový zahradní nábytek

Nábytek z kovu patří mezi jeden z nejdražších, je ale vysoce odolný vůči teplotám i vodě, je prakticky bezúdržbový, a designově velice stylový. Pro maximální pohodlí je ale ideální kombinovat kov s měkkými textiliemi v sedacím prostoru.

Plastový zahradní nábytek

Plastový zahradní nábytek oceníte především pro případné větší návštěvy, party či grilování. Plastový nábytek je lehký, snadno omyvatelný, designově nejpestřejší co do barev i tvarů, a cenou naprosto bezkonkurenční. Nevadí mu styk s vodou, takže je vhodný i k bazénům. Nosnost je ale naopak omezená.

Dětský zahradní nábytek

Pokud máte doma malé caparty, zvažte pořízení zahradního nábytku i pro ně. Dětský kempingový set vás vyjde na pár set korun, a děti si jej rozhodně zamilují. Jednak je odpovídající velikosti pro malé děti, navíc je lehoučký a snadno skladovatelný, a mimo to bývá k dispozici ve veselých dětských designech, třeba se slunečníkem ve tvaru medvídka či opice.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top