TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Sezení doma i venku – sedací vaky

Sezení doma i venku – sedací vaky

Jakmile s příchodem jara dorazí i první teplé dny, ti z nás, kteří mají tu možnost, se stěhují z obýváků na zahrady. Posezení venku na čerstvém vzduchu je o poznání příjemnější, a také prospívá zdraví. Bez problémů přitom může být stejně pohodlné jako to interiérové, stačí jen mít vhodný sedací nábytek. Univerzálním řešením pro interiér i exteriér jsou například sedací vaky, které si zamiluje celá rodina. Je ale třeba zvolit ten pravý.

Stěžejní je materiál

Při výběru sedacího vaku bude hrát hlavní roli materiál, jehož volbě v podstatě určí i možnosti využití vaku. Pro exteriér byste měli volit co nejodolnější, ale zároveň snadno omyvatelný materiál. Tím je zejména moderní nylon, známý svým lesklým vzhledem. Volit ale můžete případně i kůži. Pro interiér si naopak můžete dovolit třeba semiš nebo plyš, které jsou příjemnější na dotek, ale neodolávají vodě a jsou náročnější na údržbu. Pokud jde o výplň, obyčejné fazole, které se používaly pro vaky v jejich počátcích, jsou dnes nahrazeny polypropylenovými kuličkami. Ty si v případě potřeby můžete navíc v různém množství sami zakoupit, jako náhradní náplň do sedacích vaků.

Nekonečno velikostí a barev

Co se týče tvarů, velikostí a barev, nabídka je téměř nekonečná, a volba závisí jen na vás, respektive na účelu, k jakému chcete vak využívat. Ke klasickému sezení je ideální taburetka, k lenošení pak spíše velká koule, křeslo, nebo hruška. Pro polohy vleže pak polštář nebo nedělník, případně i sedačka, která pojme hned několik osob. Pokud jde o barvu, tu si stejně jako materiál volíte už jen podle vkusu nebo potřeby.

Proč sedací vak

Přestože na první pohled vám sedací vak nemusí připadat pro vhodné držení těla ideální, opak je pravdou. Pytel se velmi snadno přizpůsobí tělu co do hmotnosti i tvaru, a stává se proto vždy podporou vytvořenou na míru. Navíc nabízí pohodlné sezení v nepřeberném množství poloh, což potěší jak neposedné děti, tak i dospělé, kteří ocení možnost posedět si pohodlně na zahradě třeba s moderním tabletem na klíně, stejně jako doma s přáteli. A i pokud jde o finance, neplatí již, že vak si mohou dovolit jen vyvolení. Trh již nabízí i levné sedací pytle, které však nic neztrácí na svých kvalitách.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top