TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Zahradnímu nábytku vévodí ratan

Zahradnímu nábytku vévodí ratan

K čemu by vám byla stylová rozlehlá zahrada, kdybyste si na ní nemohli vychutnat příjemné posezení na sluníčku u kávy, grilu či míchaného drinku. K dokonalému pohodlí ale budete potřebovat také útulné posezení. Pokud jde o zahradní nábytek, hitem současnosti je ratan a jeho praktický a odolnější nástupce umělý ratan.

Ratan versus umělý ratan

Těžko říci, zda za to může neodolatelný přírodní a zároveň elegantní design, praktičnost, trvanlivost, pružnost nebo pevnost, každopádně ratan a také jeho průmyslově vyráběná napodobenina – umělý ratan jsou současným hitem. Ratan, který pochází z asijské rostliny s lehkým a snadno tvarovatelným dřevem, je oproti umělému ratanu vyráběného nejčastěji z polyetylenu méně odolný vodě. Jinak ale obě varianty vynikají vysokým komfortem pro posezení, designem, pevností i jednoduchostí pokud jde o údržbu. Okem přitom rozdíl mezi nimi téměř nepoznáte.

Ratanový nábytek pro zahradu

Přestože se dnes ratanový nábytek objevuje i v interiérech, hlavní uplatnění nachází ratan při výrobě zahradního nábytku, od lehátek, truhel či květináčů, přes stoly, stolky či křesla, až po celé jídelní soupravy z ratanu, které zahrnují sestavu stolu a křesel, židlí či lavic. Barevně si přitom můžete vybírat mezi bílou, praktičtější hnědou či černou variantou, která je aktuálně hitem.

Ratanový nábytek jako investice

Ratan ani umělý ratan nepatří v nabídce zahradního nábytku k nejlevnějším alternativám, ale díky své kvalitě vám skutečně vydrží, a tudíž se vám s časem investice jednoznačně vrátí. Mimo to si můžete dnes často pořídit zahradní nábytek ve výprodeji, kde i nové produkty zakoupíte za poloviční cenu. Pokud nevíte kde hledat, zkuste třeba internetovou prodejnu teak-shop.cz, kde si můžete ve slevě pořídit ratanové květináče, stolky, i celé nábytkové sestavy.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top