TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / 5 tipů na nápadité vybavení koupelny

5 tipů na nápadité vybavení koupelny

Chystáte se vybavovat novou koupelnu nebo rekonstruovat tu stávající, jen nevíte kde začít? Vezměte to od podlahy. Tedy přesněji od podlahové plochy. Nemá cenu donekonečna zoufat nad malou koupelnou, jen je třeba zaujmout prostorově úsporná opatření. Popravdě, ani vybavit velkou koupelnu nemusí být vždy hračka. Připravili jsme pro vás 5 tipů, jak vybavit koupelnu nápaditě a prakticky zároveň.

1. V jednoduchosti je krása

Chcete-li, aby vaše koupelna působila jednoduchým, ale přitom kompaktním dojmem, nechte vyniknout sanitární keramice v klasické bílé barvě na jednotném tmavším podkladu. Hodí se především barvy přírodních materiálů jako je kámen, mramor nebo písek. Taková koupelna je nadčasová. Ale pozor! Nesmí se překombinovat – dvakrát zvažujte každou skříňku a doplněk, zda je opravdu využijete. Překombinovat interiér jde snadno, ale odstranit napáchané škody už nemusí jít vůbec.

2. Funkčnost na prvním místě

I přes veškerou snahu o nápaditost musí zůstat funkčnost  koupelny na prvním místě. Nemáte kam jinam umístit pračku nebo toaletu? I tak můžete vybavit koupelnu vkusně. Od nevzhledných prvků odpoutejte pozornost drobnými detaily v barvě obkladů nebo dekorativními doplňky. Pro malé prostory jsou vynikající umyvadlové skříňky, které působí luxusně a přitom poskytují slušný úložný prostor. Velkým zrcadlem zase můžete opticky celý prostor zvětšit a zesvětlit.

3. Barvy, barvy, barvičky

Barvy přímo určují vzhled vaší koupelny. Pastelové barvy – světle zelená, modrá, růžová nebo lila, jsou hravé a projasňují malé prostory. Děti je budou milovat, ale vás mohou začít brzy štvát. Naopak neomrzí se odstíny poskytující zdání luxusu – hnědá, antracitová nebo černá (s tou ale opatrně, hodí se jen do větších koupelen). Bílá je klasika, ale samotná působí příliš sterilně – doplňte ji třeba mozaikou kolem zrcadla nad umývadlem nebo nad vanou. Nezapomeňte, že také barva dveří by měla ladit do barvy koupelny!

4. Jednota tvarů a designů

Zatímco dříve byla většina van a umyvadel oblých, nyní si můžeme vybírat z různých tvarů – ostře řezaných hran, oválů i různých nepravidelností. Vyberte si od prvopočátku jeden styl a podle něj slaďte veškerou sanitární keramiku a pokud možno i doplňky. Také designově by měla koupelna působit kompaktním dojmem. Volte proto co nejméně různých výrobců.

5. Jen jeden dominantní prvek

Pokud chcete, aby vaše koupelna byla něčím jiná, pak si vyberte jeden prvek, který ji odliší od jiných. Nejčastěji to bývá ten největší – tedy vana nebo sprchový kout. „In“ jsou vany nepravidelných tvarů se „zátokami“ a prostorem pro relaxaci nebo luxusně vypadající sprchy se skleněnými dvířky, které opticky rozšiřují prostor a hodí se tak i do malých koupelen.

Pokud vás naše tipy zaujaly, podívejte se na další profesionální návrhy koupelen tuzemské značky Sapho.cz.

Moderni koupelny

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top