TOPlist
8. 09. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Potřebujete realizovat gabiony v Praze?

Potřebujete realizovat gabiony v Praze?

Společnost Gabion sítě s.r.o. působí po celé ČR i v zahraničí, nejvíce realizací gabionů má však v Praze, kde se na mnoha místech můžete podívat na její stavby. Zároveň v Praze společnost i sídlí, takže si snadno můžete domluvit osobní schůzku a upřesnit další požadavky na vaši stavbu.

V případě, že máte pozemek, na kterém jsou terénní nerovnosti, případně je na něm nestabilní zemina, je dobré uvažovat o možnostech jeho zpevnění. K tomuto účelu se hodí například gabionové ploty a zdi.

Gabiony a jejich definice

Gabiony jsou stavbami, jež zpravidla tvoří pevná drátěná konstrukce. Ta se posléze plní většími či drobnějšími kusy kamenů dle toho, jak velká jsou jednotlivá drátěná oka. Jedná se tedy o poměrně snadný stavební prvek, který však najde bohaté uplatnění na soukromých i veřejných pozemcích. Stačí si všímat svého okolí a určitě gabiony někde zahlédnete.

Možnosti využití

Moderní variantu představují především gabionové ploty a opěrné zdi. Jako oplocení působí nevšedně, ale zároveň mimořádně atraktivně. Díky tomu, že jde o kombinaci drátěné konstrukce s přírodním materiálem, tedy kamenem, dobře zapadnou do okolí tehdy, požadujete-li souznění s přírodou. Drátokamenná konstrukce se dále hojně používá ke zpevnění svahů, u nichž by jinak hrozila postupná destabilizace a eroze. Stejně tak se ale gabiony uplatní jako okrasná záležitost, kdy si s její pomocí můžete zútulnit vaši zahradu. V neposlední řadě se gabiony aplikují jako opěrné zdi a ploty, kdy nahrazují klasické betonové, drátěné či dřevěné oplocení pozemků. Možností využití je skutečně takřka nepřeberné množství.

Odborníci na gabiony

Výhodou gabinových konstrukcí je jejich poměrně příznivá pořizovací cena. Jako budoucí majitelé rovněž oceníte i snadnou realizaci. Přesto je dobré se obrátit na zkušené profesionály, kteří vám s výstavbou gabionových plotů a opěrných zdí nejen poradí, ale zároveň zajistí jejich rychlou a bezproblémovou kompletaci. Jako příklad lze uvést společnost Gabion – sítě, s.r.o., o níž se veškeré informace dají nalézt na webových stránkách gabion-site.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top