TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / 3 tipy na zařízení do chytré domácnosti

3 tipy na zařízení do chytré domácnosti

Smart home neboli chytrá domácnost je novým fenoménem dnešní doby. Toužíte si také zařídit domov, který bude myslet za vás a umožní vám nastavování všeho možného na dálku? Máme pro vás tři tipy do začátku.

Chytrá domácnost se může skládat z celé řady prvků od kotle, který si nastavíte přes mobilní aplikaci až třeba po virtuální asistentku. Čím začít, pokud s budováním smart home začínáte? Máme pro vás 3 tipy.

1. Chytrá televize

Ta je dnes součástí spousty domácností, i těch, co nejsou chytré. Dobrá zpráva je, že si nemusíte kupovat přímo drahou chytrou televizi. Máte-li doma tu, co ještě tak úplně chytrá není, stačí k ní dokoupit box, například Android Box TV. Pomocí něj se připojíte na internet a můžete používat aplikace i hry. Pro větší komfort při ovládání televize doporučujeme ještě zakoupení Bluetooth klávesnice. Ono je totiž krásné mít možnost si na televizi pouštět videa z YouTube, ale než na klasickém ovladači něco naťukáte a vyhledáte, uplyne týden.

2. Chytré osvětlení

Už nemusíte vstávat z gauče, abyste si rozsvítili. Stačí vzít do ruky telefon, rozsvítit světlo, a ještě nastavit jeho barvu a intenzitu. Je možné pořídit klasické žárovky s tímto ovládáním nebo třeba LED pás pro zvýraznění nábytku, lišt, schodiště apod. Tyto barevné LED pásy vypadají efektně a dokážou navodit příjemnou atmosféru.

3. IP kamerový systém

Doma by mělo být hlavně bezpečně, a právě pro zabezpečení jsou ideální IP kamery, jako je například CARNEO HomeGuard Ex. K takové kameře se připojíte odkudkoliv ze světa, takže se snadno podíváte, co se děje u vás doma. Kamerový systém vám také dokáže odeslat oznámení při každém zaregistrování pohybu či zvuku.

Postupně můžete svůj domov modernizovat o další inteligentní pomocníky. Výše zmínění vás však nebudou stát tolik jako například žaluzie či topení s možností ovládání přes mobilní aplikaci.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top