TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Skříň do dětského pokoje – jak by měla vypadat ta ideální?

Skříň do dětského pokoje – jak by měla vypadat ta ideální?

Vaše dítě neustále roste a potřebuje stále nové a nové oblečení, neboť z toho starého již vyrostlo a vy neustále svádíte boj s nedostatkem místa. Určitě nám tedy dáte za pravdu, že prostorná a kvalitní skříň do dětského pokoje se vždycky hodí, vsadit přitom můžete nejenom na klasické skříně do dětského pokoje, ale také na rohové skříně do dětského pokoje, které vám díky svému praktickému tvaru ušetří spoustu místa – hodí se tedy zejména do menších dětských pokojů.

Svou praktičností zaujmou i skříňky do dětského pokoje, které de facto plní roli nočního stolku v dětském pokoji. Jsou tedy určeny k umístění v bezprostřední blízkosti postele. K dostání jsou samozřejmě skříně v celé řadě různých stylů – od klasického přes rustikální až po skandinávský. Každý si tedy v nabídce zajisté najde skříň či skříňku, která se bude hodit do dětského pokoje.

Dřevěné skříně do dětského pokoje? Nadčasová klasika!

Dalším kritériem výběru skříně, které by mělo u rozhodování, jakou skříň si nakonec vybrat, hrát svou roli, je jednoznačně materiál, ze kterého je skříň vyrobena. Vůbec nejlépe vypadají dřevěné skříně s kovovými detaily (kličky, nohy apod.), nemusí se přitom jednat o žádné drahé masivní dřevo, svou roli bohatě splní i skříně vyrobené z laminované dřevotřískové desky, jež se vyznačují nízkou cenou – sehnat se dají už za 2 tisíce Kč.

Ruku v ruce s tím jde i zvolení vhodné barvy skříně, klasika jsou samozřejmě skříně v bílé barvě a barvě přírodního dřeva. Trendem poslední doby jsou nicméně třeba šedé skříně, popularitě se začínají těšit i lesklé skříně, dosud hrály prim spíš matné skříně. Navíc u skříní do dětského pokoje se nemusíte bát ani experimentů – klukovi určitě uděláte radost pořízením modré skříně, dívce zas nákupem růžové skříně do jejího malého království.

Skříň do dětského pokoje by měla být především praktická

Při hledání ideální skříně do pokojíčku vaší ratolesti je nutno brát v potaz její praktičnost a jaké všechny vychytávky nabízí. Jmenovitě se zaměřte třeba na to, zda je skříň vybavena zrcadlem, abyste jej nemuseli pořizovat samostatně, nebo jestli má své vlastní osvětlení. Z praktického hlediska je dobré si ověřit i to, jestli má skříň dveře otevíratelné do prostoru nebo je vybavena posuvnými dveřmi.

Stejně tak důležité si je zvolit skříň, která bude mít veškeré potřebné vnitřní vybavení, jež od ní požadujete. Máme na mysli zejména to, zda je vybavena vnitřními poličkami a tyčemi. V případě menších skříní a skříněk je poté ještě nutné řešit také to, kolik zásuvek vnitřní prostory skříně do dětského pokoje nabízejí, aby se do nich vždy vešlo vše potřebné. Avšak mějte na paměti i to, že si kdykoliv můžete přikoupit další skříňku, jež vyřeší problém s nedostatkem úložného prostoru.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top