TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat kvalitní ručník?

Jak vybrat kvalitní ručník?

Pokud chceme, aby nám ručníky a osušky opravdu dlouho vydržely, daly se snadno vyprat a vydržely hebké a savé, musí být kvalitní. Podle čeho je vybírat?

Ručníky osušky by se měly prát alespoň 1x týdně, proto musí být opravdu kvalitní. Před použitím ručníky a osušky 2x vyperte. Volná vlákna se uvolní, jiná se utáhnou, vyperou se chemikálie a změkčovadla z výroby. Ručníky a osušky nežehlete a nepoužívejte aviváž, jinak poškodíte vlákna a snížíte savost. Podívejme se podle čeho a jak poznat kvalitní ručník.

Kvalita ručníků a osušek podle gramáže

Osuška je velká a osušíte s ní celé tělo. Ručník je menší a používá se k osušení rukou i obličeje. Nejčastější rozměry ručníků a osušek jsou 30×50 cm, 50×100 cm a 70×140 cm. Lze je také zakoupit praktické sadě. Kvalitní ručníky a osušky by měly mít vyšší gramáž, alespoň 450 g/m2. Pokud najdete na štítku nižší číslo, hledejte jinde. Tento údaj sice nemusí být uvedený, ale kvalitní produkty jsou označeny.

Příjemné a hebké froté ručníky a osušky

Froté ručníky a osušky jsou oblíbené pro jejich měkkost a savost. Na výběr je z mnoha barevných variant a proto je snadno sladíte s interiérem koupelny. Dokoupit můžete i koupelnové a WC předložky stejné barvy. Sledujte i stupeň při praní. Bakterie, viry a roztoči se ničí při 60 °C, proto se u froté zaměřte i na tento údaj.

Froté ručníky a osušky Exklusiv

Exkluzivní froté ručníky a osušky jsou v mnoha barevných kombinacích. Mají vysokou savost, jsou antibakteriální, vhodné i pro alergiky a jemné na omak i po mnoha vypráních na 60 °C. Materiálem je 100% dlouhovlákná a jemná mikro bavlna s gramáží 580g/m2 má vysokou savost i hebkost, je nadýchaná a zdobená bordurou.

Velké plážové osušky

K moři, k jezeru i na koupaliště se hodí plážová osuška. Extra velké plážové osušky jsou v rozměrech 100×180, 90×170 a 90×160 cm. Dají se rozprostřít přímo na písek pláži i na trávu nebo přehodit přes plážové lehátko. Hodí se i pro 2 dospělé. Kvalitní, vysoce savá, česaná a jemná 100% bavlna ve froté úpravě má gramáž 440 g/m2a dá se vyprat na 60 °C. Proto je zbavíte pískusoli z moře i chloru z bazénu.

Antibakteriální bambusové ručníky

Bambusová vlákna mají vysokou savost, jemnost, hebkost a jsou antibakteriální. Přirozeně zabraňují množení bakterií, redukují zápach a stačí je prát na 40 °C. Hodí se i pro alergiky. Většinou jde o kombinaci kvalitních bambusových vláken a bavlny. Dlouhovlákná česaná bavlna dá ručníkům a osuškám pevnost a stálost i při častém používání a proto mají dlouhou životnost.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top