TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Praktické domácí potřeby, které vám usnadní práci v kuchyni

Praktické domácí potřeby, které vám usnadní práci v kuchyni

Češi obecně tráví velmi mnoho času v kuchyni. Oproti obyvatelům noha jiných zemí, zejména těch západoevropských, milujeme vaření. Může to souviset také se životním stylem a snahou neutrácet tolik peněz za kupovaná hotová jídla. Pakliže se do této skupiny řadíte i vy, je dobré mít v kuchyni k dispozici co největší počet pomůcek a náčiní, díky nimž vám vaření a příprava pokrmů půjde snadno a rychle. Na co nezapomenout?

Základem jsou kvalitní hrnce a pánve

Nelze hovořit o kvalitně zařízené kuchyni, pakliže v ní nemáte dobré hrnce a pánve pro vaření, smažení či třeba dušení. V současné době se dají pořídit v mnoha provedeních. Je dobré se zaměřit především na materiály. V současnosti už nejsou tolik populární klasické smaltované hrnce, neboť nemají ideální podmínky, pokud jde o rozvádění tepla po celém jejich obvodu. V tomto smyslu již existují mnohá lepší řešení. Namátkou lze zmínit třeba litinové hrnce, případně teflonové hrnce a pánve. Obvykle jsou dražší nežli smaltované nádobí, mají však mnohem vyšší účinnost, takže při vaření nespotřebujete tolik elektrické energie, potažmo plynu v závislosti na tom, jaký typ sporáku používáte. Vyšší pořizovací cena se tak poměrně rychle navrátí, do kvalitního nádobí do kuchyně se tudíž rozhodně nebojte investovat. Kvalitní nabídku naleznete například na Orion domácí potřeby.

Další praktické pomůcky

V kuchyni nesmíte zapomínat ani na drobné domácí potřeby. Ukázkou jsou třeba louskáčky. Jen si představte, co uděláte v okamžiku, kdy potřebujete rozlousknout ořechy a nemáte k dispozici vhodný louskáček. Čeká vás nejspíše několik minut trápení a improvizace, jež klidně může skončit lehčím zraněním či nechutí vůbec se do nějakého vaření v danou chvíli pouštět.

Velmi dobrým doplňkem do každé domácí kuchyně jsou bezesporu speciální dózy na potraviny. Uchovají je čerstvé, nedostanou se do nich žádní živočichové. V dózách lze mít třeba mouku a cukry, ale také různé sladkosti a mnohé další ingredience, které doma při vaření běžně používáte.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top