TOPlist
26. 07. 2024
Domů / Interiér / Luxusní lůžkoviny přináší zdraví z přírody

Luxusní lůžkoviny přináší zdraví z přírody

V dnešním světě plném plastů adorujeme vše, co je přírodní. I luxusní lůžkoviny využívají vlastnosti přírodních materiálů. Hitem je opět peří, ale možná vás překvapí, že i aloe vera.

Spěte zdravě v aloe vera

Zatímco třeba v matracích nemusí přírodní materiály příliš obstát, jiné je to u lůžkovin. Kdo třeba pořídil dítěti matraci s pohankou, byl pravděpodobně zklamán. Snímatelný potah s pohankou nejde vyprat, přitom pohanka sbírá vlhkost a matrace je rychle cítit plísní. Naopak, aloe vera přidávané do lůžkovin, umí likvidovat bakterie i roztoče. Přitom nejde vůbec o celopřírodní přikrývky. Naopak. Využívají se skvělé termoregulační vlastnosti dutého vlákna, což je vlastně 100% polyesterové vlákno. Avšak k němu se přidávají 3 % aloe vera, které je antibakteriální, šetrné k naší pokožce, antialergické, a umí dokonce zmírňovat bolesti svalů a kloubů. Přikrývky i polštáře s aloe vera nabízí e-shop zaměřený na luxusní lůžkoviny: Luxusniluzkoviny.cz.

Přírodní spaní v peří

Péřové duchny bývaly klasika. Na vesnicích se chovaly husy nejen na maso, ale zejména kvůli peří, které se pak drhalo a plnily se jím polštáře i přikrývky. Nevěsta přicházela do rodiny vždy s výbavou, ve které nesměla chybět pořádná péřová duchna. Před časem začalo být peří obviňováno z toho, že je příčinou alergií. Kvůli prachu i roztočům. Toto tvrzení však nikdy žádná vědecká studie neprokázala, a tak se luxusní přikrývky z peří opět vrátily. Nestojí málo, ale je to dobrá a celoživotní investice. Péřové přikrývky mají vynikající termoregulační vlastnosti a ty moderní již není třeba ani pracně čistit. Lze je prát v klasické bubnové pračce a sušit v bubnové sušičce. Pouze se k jejich praní nesmí využívat enzymatické prací prostředky, které by peří odmastily, a to by kvůli tomu ztratilo své unikátní vlastnosti. Používat je nutné například prací prostředky určené pro vlnu.

TIP: Nezapomeňte na přírodní péřové lůžkoviny povléct luxusní povlečení z bavlny.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top