TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / LED žárovky aneb proč byste je měli mít doma ve všech svítidlech?

LED žárovky aneb proč byste je měli mít doma ve všech svítidlech?

LED žárovky jsou nejzajímavějším technologickým pokrokem v osvětlovacím průmyslu. LED diody jsou malé pevné žárovky, které jsou extrémně energeticky účinné a mají dlouhou životnost. Tyto diody fungují jinak než tradiční žárovky a díky tomu jsou mnohem odolnější a účinnější než tradiční žárovky. A samozřejmě také musíme zmínit, že jsou mnohem méně náročné než klasické žárovky, takže šetří hlavně vaši kapsu.

Proč jsou LED žárovky oblíbené?

Nejčastější typ používaných LED žárovek je LED žárovka E27. Často se umisťuje do hal a chodeb, které jsou tmavé a špatně přístupné, jelikož její studené světlo efektivně prozáří okolní prostory. Vždy ale musíte zkontrolovat patici neboli závit žárovky, aby se hodila do vašeho typu osvětlení. Například LED žárovka E14 má užší závit než typ E27. Jsou oblíbené pro svůj jas a dlouhou životnost. LED žárovky dokážou svítit až 50 000 hodin, což je úctyhodný výsledek.

LED osvětlení do kuchyně

Nejenom do stropních svítidel, ale i do ostatních druhů osvětlení jsou LED žárovky vhodné. LED trubice jsou skvělé jako osvětlení instalované pod kuchyňskou digestoř, pokud potřebujete na své vaření více světla. A v případě, že si chcete v kuchyni jen lehce přisvítit, například v noci, není potřeba zapínat stropní světlo, ale je dobré mít nainstalované LED pásky, které vám tento problém jednoduše vyřeší.

LED osvětlení jako designový prvek

Pokud stavíte nový dům nebo jenom renovujete vaši domácnost, určitě budete chtít svůj domov ozvláštnit nějakým designovým prvkem. Tím mohou být i takzvané „bodovky“, které zajistí LED žárovka GU10. Toto stropní bodové osvětlení se hodí prakticky do každé místnosti, které dodá na trendy vzhledu. Často se umisťuje třeba do koupelny, kde není vhodné osvětlení, co vystupuje ze stropu kvůli vlhkosti. LED žárovky jsou skvělou volbou pro každou domácnost.

Ušetřete taky s LED osvětlením.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top