TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat perfektní křeslo do obývacího pokoje

Jak vybrat perfektní křeslo do obývacího pokoje

Po dlouhém pracovním dni není nic lepšího než se usadit do pohodlného křesílka. Ať jste již fanoušci moderních kousků, nebo dáváte přednost tradičnímu přístupu, určitě najdete křeslo, které bude vyhovovat i vám. Kupujete ho na dlouhá léta, tak nepodceňte výběr.

Vybrat křeslo, které rozzáří váš obývací pokoj, bude s následujícími radami hračka.

V prvé řadě zvažte materiál

Pohodlné křesílko musí být čalouněné, ale čím? Která látka nebo materiál vydrží opravdu dlouho? Záleží především na vás a vašem životním stylu, přičemž platí v podstatě stejná pravidla jako při výběru materiálu sedací soupravy. Pokud například máte doma domácí mazlíčky, plyšový samet asi nebude tou nejpraktičtější volbou. Do domácností s malými dětmi jsou rozumným řešením omyvatelné potahy. Jestli jsou vaše děti větší, investujte klidně do luxusní kůže – je sice drahá, ale stárne do krásy.

Křeslo nemusí být hranaté!

Křesla, která se vám líbí v obchodě, se vám nemusí tolik líbit u vás doma v interiéru. Máte v obývacím pokoji kulatý konferenční stolek a sedací soupravu s oblými rohy? Klasický hranatý ušák asi nebude tou nejlepší volbou. Do interiérů s převládajícími kulatými a oválnými tvary bude skvělé třeba křeslo ve tvaru vajíčka. I do toho se pěkně schoulíte.

Barvy a vzory raději replikujte

Samozřejmě je možné koupit si fuchsiově růžové nebo zářivě limetkové křesílko, ačkoliv nic v této barvě v místnosti dosud nemáte. Pak ale musíte počítat s tím, že tato designová křesla se stanou středem místnosti a žádný další výrazný prvek tu nemá co dělat. Ve většině případů je lepší být umírněnější a vybírat křeslo v barvě, která už se v interiéru nachází. Můžete ho sladit třeba se závěsy, polštářky na pohovce, květináči apod. To stejné platí pro vzory, bezpečnější než vymýšlet nový je zachovat starý vzor, jaký se již v místnosti nachází.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top