TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Vybíráme dveře k podlahám

Vybíráme dveře k podlahám

Stavíte rodinný dům? Pak se v určitém stadiu stavby ocitnete tváří v tvář úkolu vybrat do něj vhodná okna a interiérové dveře. Ty by spolu s podlahou měly být buď v harmonii, nebo v kontrastu.

Výhodou interiérových dveří je, že je na rozdíl od oken můžeme poměrně snadno vyměnit. I přesto se však jedná o významnou investici, která je přeci jen neumožňuje měnit tak často jako záclony a ložní povlečení. Proto je na místě udělat si před samotným výběrem malý průzkum trhu a trošku se zasvětit do bytového návrhářství.

Dveře a podlaha v harmonii

Při výběru interiérových dveří je například vhodné mít hotovou alespoň hrubou koncepci budoucího interiéru včetně podlah. Právě s podlahami by totiž interiérové dveře měly být v harmonii. Nebo naopak v přímém kontrastu. Ke světlé podlaze je vhodné zvolit tmavé dveře a obráceně. Designéři také nedoporučují kombinovat v interiéru více než dva druhy a dva odstíny dřeva.

Jaký materiál?

Jedním z hlavních materiálů dveří do interiéru je jejich materiál. Vaše dveře mohou být lakované, dýhované, z masivu, popřípadě opatřené laminátovou vrstvou či fólií. Je však třeba podotknout, že ze stylového hlediska materiál hraje spíše druhotnou roli. To, zda se jedná o masiv či laminát ve dřevodekoru, je z hlediska stylu nepodstatné. Jde-li vám ovšem o kvalitu, odolnost a s ní související dlouhou životnost, správnou volbou jsou interiérové dveře z masivu.

Zaměřeno na způsob otevírání

Dalším parametrem interiérových dveří je způsob jejich otevírání. Jedním směrem se otevírají klasické dveře otočné, na obě strany dveře kyvné. Způsob otevírání ovšem volte i s přihlédnutím k rozměrům v místnosti, v níž se mají nacházet. Pokud jste například limitováni prostorem, zvažte posuvné interiérové dveře.

Vybírejte na drevoskrt.cz

Velký výběr interiérových dveří renomovaných značek Masonite, Sapeli, Solodoor a Czech Door najdete například v portfoliu renomované společnosti DŘEVOŠKRT specializující se na dřevoprodej všeho druhu, tedy prodej deskového i stavebního materiálu a truhlářského řeziva. Stejně jako palubek, kuchyňských dvířek a nábytkového kování. V nabídce však najdete i kvalitní laminátové podlahy a výrobu nábytku na míru. S kompletní nabídkou se seznamte přímo na stránkách obchodu www.drevoskrt.cz.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top