TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Reality / Práce snů. Realitní makléř

Práce snů. Realitní makléř

Jsou zaměstnání, o kterých se nepíše v souvislosti s hrdinskými činy a významnými úspěchy, a přesto je potřeba k jejich výkonu konkrétních vlastností a schopností, kterými ne každý disponuje v potřebné míře. Být chytrý, pohotový, mít dobrou paměť a komunikační i organizační schopnosti, umět vycházet s lidmi i dokázat odborně poradit a dodat potřebné informace. To vše jsou nároky na dobrého realitního makléře.

Práce s lidmi

Někdo má dar hudebního talentu a stane se z něj skvělý hudebník nebo zpěvák. Jiný už jako malý tráví čas opravami rozbitých autíček, stavěním stavebnic nebo třeba hrou na vaření. Drobné rysy toho, co nás baví, se projevují už ve velmi raném věku, ne vždy se ale náš koníček stane později i naším zaměstnáním. Přesto chceme ideálně dělat to, co nás baví a kde je náplň práce blízká našim zájmům i schopnostem.

Makléř v realitní kanceláři patří mezi povolání snů pro každého, kdo je výřečný, má obchodního ducha i příjemné vystupování, má cit pro práci s lidmi, je schopný svým klientům pomoci a navrhnout jim řešení s ohledem na jejich specifickou situaci a přání a těší ho vidět za sebou úspěchy. Zvládnout prodej nemovitosti od začátku do konce vyžaduje také mnoho zkušeností a dobrou orientaci na realitním trhu.

Vše potřebné

Realitní makléř není pouze osobou, která na konci celého prodejního procesu dohlédne na podpis smlouvy o prodeji nemovitosti. Pomáhá vám s prodejem od samotného začátku. Zajistí fotografie a správné sestavení inzerátu i odhad ceny nemovitosti. Postará se o rozšíření inzerátu, komunikuje se zájemci i sděluje doplňující informace. Poradí vám ohledně potřebných dokumentů na úřadech a institucích a samozřejmě zajistí i kvalitní právní služby, například při sepisování a formulaci smlouvy. Skvělý makléř tak musí koordinovat a mít pod kontrolou více úkonů současně, být odolný vůči stresu a rychle reagovat na změny. Svou pověst si buduje už od prvního obchodu a každý prodej či pronájem je pro něj cennou zkušeností.

Pokud vás baví práce s lidmi, jste aktivní, nebaví vás sedět celé dny kanceláři, jste rádi v pohybu a rychle se učíte, může být realitní makléř vaším povoláním snů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top