TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Vybrat bytový textil do dětského pokoje není vždy snadné

Vybrat bytový textil do dětského pokoje není vždy snadné

Většina lidí si myslí, že nakoupit vybavení dětem do pokojíku není vůbec nic těžkého, avšak až samotná situace nastane, tak zjistí, že je realita úplně jiná. Stojíte i vy před tímto nelehkým úkolem? Přečtěte si, na co nesmíte zapomenout.

Kvalitní spánek je základ

Každý z nás ví, jak moc je spánek důležitý pro naše zdraví. U dětí tento fakt platí dvojnásob, protože jejich organismus se ještě vyvíjí, tudíž je potřeba jim zajistit co nejpříjemnější prostor k usínání. Dětské povlečení by nemělo být pouze hezké na pohled, ale musí splňovat určitá kritéria. Tím prvním je samozřejmě zdravotní nezávadnost materiálu. Dále se soustřeďte na kvalitu provedení a na to, jak moc je daný kousek příjemný při styku s kůží. Nechcete přeci, aby v noci potomka kousala deka.
Na spaní je nejlepší tma. Bohužel je někdy světlo pouličních lamp příliš silné a žaluzie v okně proti němu nestačí, takže je třeba hledat další způsoby, jak jej eliminovat. Pro tyto případy jsou ideální různé závěsy nebo dětské záclony. Jedná se o perfektní doplněk v interiéru, a navíc s praktickým využitím. Dejte si pozor, aby textil ladil se zbytkem vybavení a nepůsobil jako pěst na oko.

Studená podlaha je nebezpečná

Děti častokrát rády posedávají na zemi a hrají si tam. To by žádný problém nebyl, ale někdy může být podlaha studená, což často vede k nachlazení a zánětům močových cest. Problém lehce vyřeší dětské koberce, které poskytnou dostatek prostoru pro hry a zábavu. Zadek potomka díky nim zůstane v teple, a navíc pokud zakoupíte kousek například s motivem silnice, klidně se koberec může stát součástí hry.


Někdy bývá pořádný oříšek najít spolehlivého výrobce, proto vám přinášíme jeden tip. Česká společnost Vesna se bytovým textilem zabývá už přes čtvrt století. Samozřejmostí je kvalitní provedení společně se spokojeností zákazníků. Navštivte jednu z mnoha kamenných prodejen u nás v republice, případně si prohlédněte eshop.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top