TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat pelíšek pro svého pejska?

Jak vybrat pelíšek pro svého pejska?

Pravděpodobně jste četli už několik článků o tom, jak vybrat vhodnou matraci, rošt a postel pro sebe. Stejně tak byste měli náležitou pozornost věnovat i výběru pelíšku pro vašeho čtyřnohého přítele. Pokud si myslíte, že koupit pelech pro psa zvládnete během několika minut, potom jste na omylu, protože je nezbytné zohlednit hned několik věcí. V následujících řádcích vám prozradíme, na co byste si měli dávat pozor.

Umístění pelíšku je důležité

Prvně byste si měli rozmyslet, kam vůbec pelíšek umístíte, protože od toho byste měli vybrat, zda se bude jednat pouze o větší podušku, nebo spíše pelech ve tvaru domečku. Jestliže tedy chcete mít chlupatého miláčka někde doma ve vytápěné místnosti, postačí mu poduška či polštářek. Do chladnějších prostorů se naopak hodí spíše již zmíněný domeček či pelech s vyvýšenými stranami.

S materiálem souvisí údržba

Jakmile tedy vyberete vhodné místo, je nezbytné ještě rozhodnout se pro konkrétní materiál. Pelíšek pro psy může být buď z bavlněného materiálu, jenž se hodí spíše do interiéru, nebo z omyvatelného materiálu. V případě, že budete mít psa na dvoře, tak určitě zvolte například pelech z pevného nylonu, který dokonale drží tvar a nezachycuje nečistoty. Velice oblíbené jsou varianty z na dotyk příjemného plyše.

Informujte se, zda je možné pelíšek prát v pračce. Pokud je to zakázáno, určitě zákaz neporušujte, protože by pelech změnil tvar a mohli byste ho nenávratně poškodit.

Velikost pelechu

Závěrem by měl pelech pro psa vyhovovat svou velikostí. Určitě by neměl být ani příliš velký, ani naopak malý. Podívejte se, v jaké poloze váš pes nejčastěji spí, a podle toho potom kupte optimálně velké lůžko.

Nahlédněte do internetového obchodu Fera24.cz, kde najdete vskutku široký sortiment. Je libo pelíšek pro zlatého retrívra, nebo malou čivavu?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top