TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Jak vybrat vchodové dveře, které budou vašemu rodinnému domu slušet?

Jak vybrat vchodové dveře, které budou vašemu rodinnému domu slušet?

Vchodové dveře vás jako první vítají při příchodu domů. Zároveň jsou tím posledním, co vidíte, když odcházíte. Doplňují celkový vzhled vašeho domu. Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit.

Dopřejte si krásný vzhled i bezpečí

Chcete dveře, které krásně vypadají a zároveň ochrání vaši domácnost? Odpovědí jsou bezpečnostní vchodové dveře. Tvoří je kvalitní rámová konstrukce, která je vyztužena kalenou ocelí. Díky tomu dveře odolají manuálnímu poškození nebo vysazení. Další výhodou jsou skvělé tepelně-izolační vlastnosti a protihluková ochrana. Vyrábí se v mnoha barevných variantách a zvolit můžete i prosklené provedení.

Odstín Zlatý dub se skvěle doplňuje s kamennými obklady.

Povrch dveří z PVC skvěle vypadá a snadno se udržuje

Bezpečnostní dveře z PVC folie odolají vlivům světla, počasí i času. Materiál se snadno udržuje, vystačíte si s běžnými čisticími prostředky. I po několika letech bude vypadat stále stejně a kvalita se nezmění. PVC folie se vyrábí v různých dekorech. V nabídce najdete tmavý antracit, který se hodí do moderních domů. Nechybí klasická bílá varianta ani odstíny dřeva.

Odstín Antracit dodá domu moderní vzhled.

Zaměřte se na celkový vzhled domu

Vstupní dveře musí ladit. Podívejte se na přední část vašeho domu jako na celek. Vezměte v úvahu barvu a materiál oken, fasádu nebo i garážová vrata. Bílé dveře vyniknou na domech s barevnou fasádou, vedle bílé zdi budou naopak působit mdle. Moderním domům sluší jednoduchý design a tmavší barvy. Dekor dřeva působí elegantně a hodí se do dřevostaveb, domků po rekonstrukci i novostaveb.

Zlatou střední cestou jsou dřevěné dekory, mezi kterými nechybí ani tmavý ořech.

Dveře musí ladit i s podlahou v chodbě

Vchodové dveře do domu musí dobře vypadat i zevnitř. Je tedy nutné, aby ladily s podlahou a nábytkem v chodbě. To samozřejmě neznamená, že musíte mít dveře, podlahu i skříňky ve stejném odstínu. Lepší je hledat kompromis a nebát se kontrastů. S podlahou v odstínu dubu například skvěle fungují dveře v dekoru ořech. Bílá se hodí v podstatě ke všemu, navíc opticky zvětší prostor chodby.

Vybírat můžete z mnoha dekorů.

Nechte si poradit

Pokud se stále nemůžete rozhodnout, jaké vchodové bezpečnostní dveře by vašemu domu slušely nejvíc, oslovte firmu HT dveře. Poradí vám s výběrem typu i dekoru a postarají se o kompletní montáž nových dveří. Jejich pobočky najdete po celé České republice.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top