TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Dětský pokoj / Máte správné prostěradlo pro letní, horké dny?

Máte správné prostěradlo pro letní, horké dny?

Také se těšíte večer co večer do postele, kdy si pohodlně lehnete a budete se cítit jako v bavlnce? Jestliže nemáte podobný pocit, možná to bude nesprávně zvoleným typem povlečení a prostěradla. Co si budeme povídat, teď v létě se potíme mnohem více, než je tomu v jiných měsících a tomu bychom měli uzpůsobit i to, v jak povlečené posteli spíme. Možná se budete divit, ale froté prostěradla, bavlněné povlečení či příjemné bavlněné mikrovlákno dovede udělat mnohé.

1480

Postel, jež vás bude lákat k ulehnutí

Abyste se cítili před spánkem i během něho dobře, je důležité obstarat si kvalitní matraci, polštář a přikrývku. Ideální je, můžeme-li střídat peřiny dle ročního období.

Dalším důležitým aspektem je, abychom zvolili správný druh povlečení i prostěradla. Pro letní období určitě volte bavlnu nebo dobře savé materiály, které budou dobře sát a v případě, kdy se zpotíte, nebudou vás kousat či škrábat.

Někdo má rád pocit chladu, který vám zajistí povlečení ze saténu. Dnes už se podává i s příměsí bavlny a nehrozí, že byste se cítili nepohodlně. Ti, kdo mají rádi i v létě teplo a schoulí se do klubíčka pod přikrývku, určitě ocení klasické bavlněné nebo krepové povlečení. Obojí výborně saje pot a stačí jedno vyprání a je opět připraveno k použití.

Pro náročnější klienty je k dispozici např. damaškové povlečení. I to je velmi příjemné na dotek, je krásné na pohled a hodí se jak do ložnic, tak do hostovských pokojů nebo hotelů.

Použijte praktické napínáky

Jestliže vám v posteli vadí nakrčené prostěradlo, použít můžete i praktické napínáky. Ty se jednoduše upevní ve spodní části matrace a denně nebudete prostěradlo zasunovat, ať už u dětí, nebo v ložnici.

Jestliže si však pořídíte Jersey prostěradla, ta jsou opatřena kvalitními gumičkami, které udrží prostěradlo právě tak, jak jej povlečete.

Nenechte si kazit noc letními horkými teplotami. Díky kvalitnímu povlečení se vám bude spát dobře a budete se probouzet svěží a odpočatí.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top