TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Obývací pokoj / Uvažujete o krbu? Což takhle zvolit netradiční design a důmyslnou funkčnost zároveň?

Uvažujete o krbu? Což takhle zvolit netradiční design a důmyslnou funkčnost zároveň?

Do našich obydlí se krby a kamna dostávají čím dál častěji. Není divu, krb je nejen esteticky příjemným zpestřením obývacího pokoje, haly nebo velké jídelny s posezením, ale i výborným zdrojem tepla. Účinky má i na atmosféru v interiéru, dokáže navodit klid, romantiku, pohodu domova.

Jestliže patříte k těm, kdo uvažují o novém krbu nebo kamnech, případně potřebujete rekonstruovat krb stávající, určitě se poohlédněte po možnostech, které moderní krby nabízí. Budete jistě překvapeni, jak šel vývoj v této oblasti kupředu.

Designové krby pro moderní interiéry139-arabeques

Velmi hezky vypadají designové krby, které nabízí zajímavé a netypické pojetí. Působivé jsou kupříkladu centrální krby, které jsou umístěny volně v prostoru. Jejich velkou předností je, že umožňují pohled na oheň z kterékoli části místnosti, můžete si jej vychutnat jak z gauče, tak při posezení u stolu, máte-li obývací pokoj spojený s kuchyní či jídelnou.

Co se týče barevného provedení, vybrat si můžete jakoukoli barvu. Elegantně působí kupříkladu černé provedení, pro ty, kdo chtějí krb ještě více zvýraznit, bude příhodné vybrat např. modré nebo červené provedení. Jedinečný je i centrální krb válcového tvaru s průměrem 100 cm v bílém provedení zdobený barevnými ornamenty.

Pro ty, kteří chtějí spíše klasiku123-argeles

Možná jste ale konzervativnější a představujete si, že váš obývák bude zdobit stylový krb, takový, jaký znáte po mnoho let. Tento druh krbů je velmi oblíbený, dá se vzhledově velmi proměňovat díky použitému materiálu, jímž je dotvořen. Nejčastěji jsou používány mramory, granity a přírodní vápence.

Podíváme-li se na moderní krby, ty snoubí klasický základ doplněn netradičními, modernějšími prvky. Hodí se do prostorů, jimž chcete zachovávat svěží a nový vzhled, ale nechcete, aby příliš „vybočovaly z řady“ či působily extravagantně.701-Cassandre

Krby a kamna váš dům zajisté povznesou a dodají mu správný pocit domova. Fotografie byly použity od firmy Topsys Praha, spol. s.r.o. Na jejích stránkách najdete bohatou fotogalerii i informace, které vám pomohou při výběru nejvhodnějšího krbu či kamen právě vám na míru.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top