TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Výběr rozkládací sedačky: Zaměřte se na pohodlí i snadnou manipulaci

Výběr rozkládací sedačky: Zaměřte se na pohodlí i snadnou manipulaci

Rozkládací sedačka
Rozkládací sedačka

Pokud často hostíte návštěvy, které by u vás rády zůstaly přes noc, ale nemáte je kam uložit, bude pro vás ta pravá rozkládací sedací souprava. Jejich výhodou je i snadné a rychlé pořízení, například v obchodu Milénium.

Některé sedačky nabízejí kromě úložného prostoru také možnost rozložení, čímž vnikne lůžko rozměrově podobné manželské posteli. To se hodí v případech, kdy u sebe potřebujete někoho přes noc ubytovat. Může jít třeba o přátele či příbuzné po rodinné oslavě nebo o kamarády vašich dětí.

Rozkládací pohovka není postel

Když je potřeba, může rozkládací sedačka dočasně nahradit postel i vám – nejde ale o dlouhodobé řešení. Na rozdíl od skutečné postele neobsahuje rozložená sedačka většinou rošt ani kvalitní matraci. Existují i rozkládací pohovky určené k dlouhodobému spaní, které mívají kvalitnější matraci. Je ale potřeba vybírat opravdu pečlivě a většinou si znatelně připlatíte. Obyčejně ale jsou rozkládací sedačky pro pravidelné spaní nevhodné.

Při výběru rozkládací sedací soupravy je třeba zaměřit na kvalitu mechanismu rozkládání. Určitě si v prodejně několikrát vyzkoušejte sedačku rozložit. Vypadá systém stabilně a je rozložení snadné? Hledejte tak dlouho, dokud nebudete spokojení.

Chtějte sedačku s úložným prostorem – poslouží na přikrývky pro hosty

Rozkládací sedačky bývají většinou rohové. Výhodou tohoto typu je úspora místa v případě přisunutí do rohu místnosti. Pokud nabízí úložný prostor, můžete do něj rovnou umístit všechno, co je potřeba při příležitostném přespání: přikrývky a polštáře, prostěradlo či povlečení.

Barvu sedačky vybírejte dle svých preferencí. Vždy ale tak, aby ladila se zbytkem interiéru. Důležitá je i praktičnost – na béžové či světlé šedé textilní sedačce se mohou brzy projevit známky používání.

Kvalita mechanismu rozkládání je v tomto případě zásadní

Při výběru rozkládací sedačky vezměte v úvahu především to, zda bude složit jen k občasnému přespání, anebo od ní očekáváte náhradu postele. Důležitá je také kvalita mechanismu rozkládání.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top