TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Zapomeňte na koberec, budoucnost patří plovoucím podlahám

Zapomeňte na koberec, budoucnost patří plovoucím podlahám

Chystáte se rekonstruovat byt nebo dům a už vás nebaví staré koberce, které se špatně udržují? Máme pro vás inspiraci, která bude vždycky in.Navíc vaše bydlení úžasně provzdušní.2

Ohromnou výhodou plovoucích podlah je jejich snadná montáž, kterou zvládnete za jediný den. Oproti dlažbě je navíc cenově výhodnější a příjemnější pro kontakt s chodidlem.

Máte doma alergika?

Koberec funguje jako filtr, který zachycuje vzdušné alergeny. Proto ze zdravotního hlediska je plovoucí podlaha lepší a nezávadná.

Jak poznat kvalitní plovoucí podlahu?

Především by měla být odolná. Snadno se stane, že vám něco upadne a na podlaze zůstane šrám. Do vysoce zatěžovaných prostor (jako jsou např. kanceláře) zvažte i vhodný odstín. Například varianta Oxford v šedohnědém odstínu dokáže snést více nedokonalostí vzniklých vlivem používání, než například odstín Venus, který se bude krásně vyjímat v čistotě ložnice.

Jak se starat o plovoucí podlahu aneb na co si při realizaci a následné péči dát velký pozor:

  1. Necháte-li na podkladu nerovnosti, může docházet ke kroucení podlahy. Jednotlivé segmenty se postupem času rozklíží a do podlahy pronikne vlhkost.
  2. Zatížení. Při přílišném zatížení riskujete nenávratné poškození. Pozor dejte především na ostré hrany nábytku a dámské podpatky.
  3. Stěhování. Posouvání nábytku je pro podlahovou krytinu hotové peklo. Nejen že podlahu můžete poškrábat, ale hrozí i nenávratné rozklížení jednotlivých podlahových dílů. Poškození předejdete nalepením filcových kluzných podložek na spodní část nábytku.
  4. Příchod z ulice. Nedoporučujeme pokládat plovoucí podlahu do prostor chodby, kde se nachází největší koncentrace venkovní špíny. Bláto, písek, sníh z bot – všechny tyto nečistoty se na kondici podlahy negativně podepíšou.
  5. Vytírání. Mokrý hadr není tou správnou volbou pro úpravu povrchu podlahy, a to zejména kvůli zvýšené citlivosti na vlhkost. Používejte speciální přípravky na čistění plovoucí podlahy a hadr vždy vyždímejte do sucha.1

Potřebujete poradit s výběrem plovoucí podlahy? Obraťte se na UNI HOBBY, specialistu v oblasti kutilství a péče o domácnost. Plně vybavené prodejny najdete v Brně, Českých Budějovicích, Hodoníně, Jihlavě, Pardubicích, Valašském Meziříčí, ve Zlíně a Starém Městě.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top