TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Jak vybrat ventilátor do bytu

Jak vybrat ventilátor do bytu

Bez ventilátoru se v létě většina z nás neobejde. A není se čemu divit, když počasí je stále extrémnější a lidé stále více tráví čas ve svých domovech. Ventilátor je pak ideálním pomocníkem, který během chvíle poskytne příjemnou úlevu od letních veder. Využití ovšem najde i v zimě, kdy pomáhá distribuovat teplo po místnosti. Vybrat ten správný není ovšem jednoduché, a proto vám přinášíme rady, jak zvolit ventilátor do bytu.

Stropní ventilátor

Kritéria výběru

Při koupi vás budou zajímat:

  • cena
  • design
  • typ ventilátoru
  • výkon
  • energetická náročnost
  • hlučnost

Dyson Air Multiplier

Základní typy ventilátorů

Vybírat budete mezi stolním, stojanovým, podlahovým nebo stropním ventilátorem. Stolní a stojanové ventilátory jsou vhodné na občasné použití. Jsou lehké, mobilní a levné. Využití najdou především v malých bytech. Podlahový ventilátor je naopak díky svému vysokému výkonu ideální do velkých místností. Stropní ventilátory jsou zase tiché, nenarušují vzhled místnosti a vzhledem k tomu, že nejsou v blízkém kontaktu s uživatelem, jsou nejvíce šetrné ke zdraví.

Sloupový Dyson Air Multiplier

Ceny ventilátorů

Ventilátory, zvláště v porovnání s klimatizacemi, jsou levnými přístroji k ochlazení místnosti. Úplně ty nejlevnější ovšem bývají vyrobené z méně kvalitních materiálů, které mají vliv na jejich kratší životnost. Nemluvě o vysoké spotřebě a hlučnosti. Vybírejte proto pečlivě ideální kombinaci ceny a kvality.

Výkon a energetická náročnost ventilátoru

Při výběru se zaměřte na vzduchový a tlakový výkon dle velikosti větrané místnosti. Ohlídejte si i spotřebu přístroje, ať se vám nákup levného ventilátoru výrazně neprodraží.

Hlučnost ventilátoru

Při občasném použití nejspíše nad hlučností přimhouříte oči. Pokud ale plánujete ventilátor používat delší dobu a hlavně v době spánku, měla by být hlučnost jedním z hlavních kritérií. Hlučnost ventilátorů dělíme na:

  • tiché (< 30dB)
  • středně tiché (30 – 50 dB)
  • hlučné (>50 dB).

Moderní vychytávky

Moderní ventilátory již mají mnoho funkcí a výhod. Mohou například vzduch ochlazovat, ale také ohřívat. Mají moderní vzhled, dálkové ovládání, časovače automatického vypnutí, jsou tiché, spotřebují méně energie a umožňují automatickou oscilaci 90° kolem vertikální osy. To vše umí bezlopatkové a teplovzdušné ventilátory Dyson Air Multiplier.

CVB VENTILÁTORY A KLIMATIZACE je česká firma s tradicí specializující se na prodej ventilátorů a klimatizací. Získali jsme prestižní mezinárodní ocenění důvěry obchodních partnerů AAA, zařadili jsme se tak mezi 0,2 % nejspolehlivějších firem v ČR s nejvyšší spolehlivostí a kredibilitou. Kromě ČŘ působíme úspěšně i na německém trhu.

http://www.ventilatory-shop.cz/

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top