TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Kuchyně / Naučte se vařit jako tchyně

Naučte se vařit jako tchyně

S poctivostí nejdál dojdeš, ve vaření to platí dvojnásob. Pokud se vážně chcete naučit vařit – třeba jako maminka nebo tchyně, začněte číst a studovat kuchařky, sledujte známé šéfkuchaře nebo úspěšné blogery. A také vařte, experimentujte, zkoušejte a ochutnávejte.K6267400_295_295_nowm_fit

Hrušku si kupte jen jako ovoce

Je to zvláštní, jak náš národ inklinuje k člověku, jako je Láďa Hruška. Přitom paradoxně tolik vyžadujeme, aby všichni učitelé měli učitelské vzdělání, aby nás jazyky učili jen ti, co skutečně dokonale ovládají cizí jazyk i bravurní výslovnost. Mnozí se od něj chtějí distancovat, přitom jeho knihu vlastní každá osmá domácnost. Jeho kulinářské přešlapy jsou dost známé, měl by si více vážit surovin a držet se svého řemesla.

Pořiďte si kvalitní kuchařku

V poslední době vyšlo pár zajímavých kuchařek, které vám nesmí uniknout. Určitě si nějakou vyberete, můžete sáhnout i k nějaké starší knize, která představuje všechny suroviny, vysvětlí jejich přípravu a správné postupy. Dobré je sledovat i různé blogery, zvlášť ti zahraniční mohou nabízet i různé alternativy ke klasice. Krásný blog má například Minimalist baker.

Dvě knížky slavného Romana Vaňka

Roman Vaněk si právem a bohatými zkušenostmi vydobyl titul vysoce respektovaného odborníka. V internetové televizi Stream národu ukazuje pozadí výroby některých jídel, zpracování masa, ryb i ovoce. Nenechte si proto ujít publikaci Jídlo s. r. o. Jedná se o tištěnou verzi právě toho oblíbeného pořadu.

Jeho další a novou knihou je Pražská kuchařka z dílny Pražského kulinářského institutu. Obsahuje několik stovek stránek se 700 fotografiemi Tomáše Berana, 90 zajímavých příběhů a 50 receptů restaurací. Budete mít možnost prohlédnout si jídelní lístek významných státních návštěv, dozvíte se, jak se vaří na Pražském Hradě.

Zdeněk Pohlreich poodhalí svou domácí kuchyni

Není třeba jej představovat. Jeho kulinářské umění je na té nejvyšší úrovni, dokázal zaujmout celý národ, aby se zamyslel nad svým přístupem k vaření a jídlu. Jestli vás zajímá, co vaří doma pro svou rodinu, pak byste si měli jeho novou kuchařku pořídit. Obsahuje 72 receptů s fotografiemi. Využijete je na snídaně, obědy, večeře i večírky pro své přátele. Přečtete si i pár věcí z jeho soukromí.

Navíc je u každého receptu QR kód, abyste si mohli stáhnout suroviny do nákupního seznamu, což je podle nás velmi praktické.

Kuchařka ze Svatojánu

Jestli milujete jídla od svojí babičky, vesnické jídlo vám připomíná dětství a myslíte i na svoje zdraví, Kuchařku ze Svatojánu nesmíte minout. Je to vlastně Eva Francová, úžasná žena, vládkyně domácího krbu a výtvarnice. Miluje život a má nádhernou zahradu na venkově, kde vaří všelijaké lákavé dobroty, které fotí a píše k nim recepty. 64 tisíc fanoušků na Facebooku mluví za vše, je velmi oblíbená nejen u lidí propagujících zdravou stravu, ale také u vegetariánů a veganů, protože i ti u ní najdou spoustu inspirace, co vařit z červené řepy, mrkve nebo máku.

Evě Francové už vyšly dvě veleúspěšné knihy, které trhají prodejní rekordy. Obě stojí za to, obě budou i výborným dárkem.

A jakou kuchařské knihy máte doma vy? A kterou se chystáte pořídit?

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top