TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Objevte kouzlo zrcadel a zrcadlových stěn

Objevte kouzlo zrcadel a zrcadlových stěn

Zrcadlo patří bezesporu k potřebám do domácnosti, bez nichž se jednoduše neobejdeme. Ideální je mít jedno nejen v koupelně, ale i v ložnici a na chodbě. Zároveň nám ale může posloužit jako výborná dekorace nebo k optickému zvětšení zvláště menších nebo tmavých místností.

Zrcadlo, které splňuje svou funkci

V koupelnách a na chodbách používáme zrcadla proto, že je to potřeba. Právě zde se u nich líčíme, češeme, upravujeme, můžeme se před odchodem z domu shlédnout od hlavy k patě a spokojeně vyrazit ven. Alespoň jedno velké zrcadlo, v němž se uvidíme celí, bychom měli určitě vlastnit.

V koupelně navíc můžete využít jak zrcadla klasická, tak zvětšovací. Pomohou vyřešit potíž s vybíráním smítka z oka, prohlížení ústní dutiny a podobně. Praktické je mít zrcadlo zároveň spojeno se skříňkou, do které ukryjete vše potřebné, co nechcete nechávat na odiv spolubydlícím či návštěvám. Bohatý výběr nabízí trh i v osvětlení zrcadel, k mání jsou jak bodová světla, tak malé žárovky, které poskytnou dostatek nasvícení. Od věci není i možnost natáčení si světla dle potřeby.

Dekorace a další funkce zrcadel

Chcete-li ozvláštnit obývací pokoj, ložnici nebo třeba pokojík vaší dcery, použijte zdobená zrcadla. Krásné je např. zrcadlo s tepaným kovovým rámem a dekorací. Do kovu mohou být zapasovány sklíčka, mozaika nebo třeba dřevěné drobnosti. Nemusíte se bát vysokých investic. Tato zrcadla jsou cenově dostupné, a přesto velmi pozvednou atmosféru celé místnosti.

Jestliže máte v pokoji málo světla, znásobte jej vhodným umístěním zrcadla. Stačí, aby slunce či světlo dopadalo na zrcadlo a prostor bude mnohem jasnější a světlejší.

Máte malou koupelnu, nebo jinou místnost v domě? Umístěte na její jednu stěnu zrcadlo. Nebudete se stačit divit, jak prostor projasníte a pohledově zvětšíte.

Milovníci a ti, kteří se nestydí, ocení zrcadlo i na stěně či stropě ložnice. Zrcadlem vyřešíte např. i potíž, kdy nevidíte ke vstupním dveřím či brance. Stačí umístit z venkovní strany k oknu zrcadlo a namířit jej na vchodové dveře. Z interiéru uvidíte hosta, který čeká u dveří.

Vyberte si originální nebo funkčně dokonalé zrcadlo a zpříjemněte si život u vás doma.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top