TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Jak správně postupovat při odzimování bazénu?

Jak správně postupovat při odzimování bazénu?

Majitelé bazénů a jejich děti se už jistě nemohou dočkat, až opět nastane období vodních radovánek. Do té doby je ovšem ještě čas a navíc je nejprve nutné bazén odzimovat. A právě na tento proces se zaměříme na následujících řádcích.

Odzimování bazénu krok za krokem

První otázkou je, kdy vlastně odzimování bazénu provést. V ideálním případě je to v době, kdy má voda teplotu 9 až 10 °C, neboť při této teplotě dochází k růstu řas a množení bakterií. Údržba vody je tedy již nutná, abyste předešli problémům v budoucnosti. Jak ale správně postupovat?

  • Odzimování bazénu. Nejprve musíte připojit rozvody u filtračního zařízení a namontovat čerpadla. Dále otevřete ventily, dopusťte vodu a následně čerpadla zapněte. Musíte se také zaměřit na pH vody, které je možné změřit běžně dostupnými pH testery. Jeho hodnota by přitom měla být v rozmezí 6,8 až 7,4, nicméně v některých případech může být i o něco vyšší.
  • Použití bazénové chemie. Kvalita vody musí být co nejvyšší, zvláště pokud máte děti, které tráví v bazénu každou volnou chvíli. Naštěstí je dnes k dispozici pestrý sortiment bazénové chemie. Můžete tedy použít bezchlorovou či chlorovou chemii, případně kombinovanou chemii. Ve všech těchto kategoriích přitom naleznete kvalitní přípravky.
  • Nakupte na Probazen.com! Pokud sháníte výše zmíněné pH testery, přípravky k jeho regulaci anebo jednotlivé produkty chlorové, bezchlorové a kombinované chemie, nejedná se o sebemenší problém. Vše seženete např. v e-shopu Probazen.com, a to za příznivé ceny. Při nákupu tak můžete ušetřit poměrně zajímavé částky!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top