TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Žaluzie nebo rolety?

Žaluzie nebo rolety?

Při zařizování bydlení je nutné myslet i na praktické věci, jako jsou stínící systémy. Většina z nás je využívá každou noc – jedná se nejen o ochranu před světlem z ulice, ale i o ochranu soukromí. Stínící systémy se navíc ukazují jako nutnost také z jiného důvodu. V letních měsících jsou v našich podmínkách stále vyšší a vyšší teploty a naše domovy se proměňují v horké sauny. Právě vhodně zvolení stínící systém dokáže účinky slunečního záření alespoň částečně eliminovat. Ať už tedy stínění používáte každou noc, nebo jen v letních měsících, určitě se vyplatí vybrat si tu pravou variantu, která vám bude vyhovovat. Zvolit si můžete například žaluzie nebo rolety.

1370515041_ext16_1

Žaluzie patří k velice běžným stínícím systémům. Dnes jsou žaluzie v moderních provedeních a dostupné jsou také v mnoha barvách. Můžete je tak sladit například s barvou fasády. Jaké jsou ale výhody žaluzií? Žaluzie mají dlouhou životnost a dovolí efektivně regulovat množství světla v místnosti. Nemusíte tak vždy úplně zatemnit. Na žaluziích se nedrží prach ani roztoči, což je velmi výhodné pro alergiky. Údržba žaluzií je také velice snadná. Výhodou je také moderní vzhled a snadná instalace. Vybrat si můžete žaluzie z různých materiálů – dřevěné, hliníkové nebo látkové. Nejrozšířenější jsou hliníkové žaluzie, které jsou praktické a lehké.

Druhou variantou jsou venkovní rolety. Kromě klasických vlastností, jako je zabránění průniku slunečních paprsků, umožňují venkovní rolety také ochranu proti vniknutí zlodějů. Kromě světla rolety regulují i zvuky z okolí. Můžete tak své bydlení lépe izolovat od okolního hlučného prostředí. Ovládání venkovních rolet je také jednoduché a praktické. Více podrobností se dozvíte na internetové adrese www.zaluzie-proklima.cz/venkovni-rolety. Zde si můžete prohlédnout různé typy venkovních rolet. Společnost Proklima nabízí kvalitní stínící systémy svým zákazníkům již od roku 1994.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top