TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Stavba a rekonstrukce / Pořiďte si kvalitní komín

Pořiďte si kvalitní komín

Nerez je v poslední době velmi populární materiál. Postupem času se z nerezu začaly vyrábět různé spotřebiče a designové doplňky. Díky jeho praktickým vlastnostem se dnes používá také k výrobě komínů. Nerezové komíny jsou vysoce praktické, nerezová ocel propůjčuje komínu jeho odolnost, trvanlivost a dlouhou životnost. Nerezové komíny odolávají bez nejmenších problémů vlhkosti, chemickým látkám i extrémním teplotám.

Další výbornou vlastností nerezu je nízká hmotnost, navíc jsou komíny sestavované z jednotlivých dílů, není tedy problém s manipulací. Nerezové komíny si můžete koupit jako celé sety nebo také sestavit z jednotlivých dílů, které si sami vyberete tak, aby vám výsledný komín pasoval. Potřebujete-li se vyhnout překážce nebo napojit speciální kouřovod, není problém, prohlédněte si nabídku dílů pro nerezové komíny na Komíny-nerez.cz a sestavte si komín na míru.

Nerezové komíny se vyrábí v nejrůznějších provedeních, můžete mít komín kulatý nebo oválný, mění se průměry a také provedení. Vedle klasických jednoplášťových komínů si můžete pořídit izolovaný nerezový komín, který má navíc ještě jeden plášť a mezi jednotlivými plášti se nachází tepelná izolační vata. Izolovaný komín je vhodný k použití do interiéru i exteriéru, kde je dostupný běžnému kontaktu. Díky izolaci nehrozí, že by se o povrch komínu někdo spálil.

Speciálním typem nerezového komínu je hybridní komín. Hybridní komín se skládá z venkovního nerezového pláště, který je opatřen keramickou vložkou, která je extrémně odolná vůči působení nejrůznějších spalin. Nerezové komíny jsou dostatečně univerzální, aby se hodily pro každý dům i průmyslový objekt. Potřebujete-li efektivně odvádět spaliny z vytápění, zvolte si profesionální dodavatele.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top