TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zahrada / Údržba a opravy plotu s pletivem

Údržba a opravy plotu s pletivem

Čas se nekompromisně podepisuje na všem živém i neživém, proto ani u plotu s pletivem tomu nebude jinak. Zejména pokud se jedná o plot z pletiva pozinkovaného, již po roce začne ztrácet na lesku. Nepodceňte proto údržbu ani drobné opravy. Vyvarujete se větším škodám
plot,ruka

Jak udržovat plot s pletivem

Plot z pozinkovaného pletiva je potřeba zejména natírat, a to ideálně jednou za dva roky. Týká se to ovšem nejen pletiva samotného, ale také sloupků a podpěr. I ty jsou totiž náchylné ke korozi. U poplastovaného pletiva nátěr není potřeba, neboť plast korozí ohrožen není. Sloupky a podpěry ovšem ano.

Pokud je již některá z částí plotu zasažena korozí, je potřeba nejprve před natíráním ji mechanicky očistit, například drátěným kartáčem. To ovšem není zrovna snadné, proto se vždy pokoušejte rezivění vyhnout, zejména většího rozsahu.

K nátěru je pak potřeba použít kvalitní nátěr, který zvládne odolat dešti i tuhé zimě. V opačném případě totiž vyjde vaše práce vniveč.

plotDrobné opravy pletiva

Pokud není plot zcela vypnutý, je vhodné jej znovu napnout. I drobné prověšení vypadá nehezky a snižuje funkčnost plotu.

Pokud jsou poškozeny plotové sloupky či podpěry, vyměňte je za nové. Totéž platí pro betonový základ – je-li poškozený, vyjměte sloupek a vybudujte základ nový. Pokud je poničené pozinkované pletivo, může být buď vyměněno (pokud je zrezivělé, potrhané či uhnilé), nebo opraveno (například pokud je částečně rozpletené). S opravami ale příliš neotálejte, a realizujte je co nejdříve po odhalení závad, jinak hrozí jejich prohlubování, společně s růstem výše škody.

1 komentář

  1. Kučerová Karmen

    Dobrý den chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi mohli udělat předběžnou kalkulaci na opravu pletiva plastového. firma byla kácet strom a ten spadl na můj plot sloupky drží jej pletivo se musí znovu napnutí na třech polích jedno pole je 3metrypotřebuji nový napínací drat a ty úchyty na sloupek na horní a prostřední části plotu moc děkuji Kucerova

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top