TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / Doplňky / Mějte pohodlný spánek

Mějte pohodlný spánek

Řada lékařů a odborníků na zdravý spánek se shodují na jednom, a to že jeho kvalitu velmi výrazným způsobem ovlivňuje použitá matrace. Na našem trhu existuje hned několik typů a tak i vy máte možnost vybrat si pro sebe skutečně tu pravou. Pokud se podíváme na jeden z nejoblíbenějších typů, potom to jsou hlavně taštičkové matrace. Ty jsou totiž unikátní nadstavbou matrací pružinových, a eliminují všechny jejich negativní vlastnosti.

746

Taštičkové matrace, proč jsou nejprodávanější?

Tím hlavním důvodem, proč tolik stoupá obliba těchto matrací, je jejich kvalita. Jsou složeny z jednotlivých pružin, které jsou však zabaleny do jednotlivých taštiček, a tak nedochází k žádnému vrzání či jiným problémům. Navíc mají kvalitní anatomické zóny, a vaše tělo při spánku dokonale podepřou. Vše poté doplňuje perfektní prodyšnost a odvod tepla. Pokud se zaměříme na jejich cenu, tak jsou často mnohem dostupnější než pěnová matrace. I ta má však řadu příznivců.

Kokosová matrace novinka – novinka a trend?

Pokud bychom měli zmínit i naprostou novinku na našem trhu, tak je to zcela jistě i kokosová matrace. Důvodem tohoto názvu je samozřejmě použití kokosového vlákna. Přímo do matrace je poté vložena kokosová podložka. I tato matrace se stává v posledních letech hitem, ale stále nepřekonala tradiční pěnové matrace, které jsou hlavně díky velmi bohaté nabídce a celkové dostupnosti stále oblíbenější. Samozřejmostí jsou perfektní anatomické zóny a dobrá prodyšnost. Jedině tak bude spánek skutečně dokonalý.

Při výběru je také zohlednit pro koho je matrace vhodná. Pro vaše děti jsou základem dětské matrace, jelikož jsou vyrobeny právě s ohledem na váhu dětského těla. Zcela jinou technologii poté používají i zdravotní matrace, které jsou vhodné u dlouhodobě ležících lidí, u kterých může být velké riziko vzniku nebezpečných proleženin.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top