TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Interiér / Střešní okno jako stylový doplněk moderního interiéru

Střešní okno jako stylový doplněk moderního interiéru

Je pro vás střešní okno pouhým otvorem, kterým do půdního prostoru proudí světlo? Určitě máte pravdu, ale moderní střešní okna mají na interiér daleko větší vliv, než si leckdo dokáže připustit.

Screenshot - 14.8.2013 , 12_54_28

Půdní prostory, které donedávna obývali pouze holubi, se stávají elegantními jednotkami, které uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. K celkovému dojmu poté notnou měrou přispívají střešní okna, která k těmto místům neodmyslitelně patří.

 Nepodceňujte materiál

Volba materiálu, ze kterého je střešní okno vyrobeno, silně ovlivní celkové vyznění interiéru. Větší vliv mají snad už jen jeho doplňky –rolety, žaluzie nebo markýzy. Skvělým příkladem jsou střešní okna Velux. Nabízí například i dvojitě plisovanou roletu, s níž dosáhnete viditelné úspory energie

 Moderní technologie

Moderní střešní okno definuje jednoduchost ovládání a maximum komfortu. Nové technologie dokáží snížit prostup tepla až o 90 %, což oceníte nejen v parných letních měsících. V těch přijdou vhod i sítě proti hmyzu, které se oproti instalaci do klasických oken nemontují přímo do rámu, ale jen na ostění. Pokud síť není právě potřeba, lze ji jednoduše navinout do hliníkové lišty, což u klasických oken není vůbec možné.

 Ovládejte okno na dálku

Střešní okna, která jsou na špatně dostupných místech, mohou být osazena dálkovým ovládání a vy tak jednoduše stisknutím jednoho tlačítka místnost zastíníte nebo dokonce zatemníte. Výrobci myslí i na majitele, kteří dálkové ovládání střešních oken nevyžadovali hned při jejich první instalaci. Jednoduše si mohou dokoupit celý systém a dodatečně jej nainstalovat. Ekologickou novinkou je poté zásobování tohoto systému energií ze solárních baterií.

Moderní bydlení člověka spojuje s přírodou. A jak lépe toto spojení provést než střešním oknem, kterým do svého bytu pustíte kousek nebe.

 

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top