TOPlist
7. 09. 2024
Domů / Interiér / Jaký typ koberců zvolit do bytu?

Jaký typ koberců zvolit do bytu?

Mnozí majitelé bytů a rodinných domů dnes do interiérů volí moderní druhy podlah. Jde hlavně o takzvané plovoucí podlahy, atraktivní varianty linoleí apod. Mají pocit, že rozmístit po místnosti koberec již není žádoucí. Ne vždy je však koberec špatnou volbou. Stačí si vybrat vhodný typ.

Celoplošný či kusový koberec?

V moderní domácnosti se klade důraz nejen na design, ale také na snadnou údržbu. Možná právě proto jsou klasické celoplošné koberce na ústupu oproti minulosti, kdy byly běžnou součástí drtivé většiny domácností. Je pravdou, že už jen samotná pokládka koberce po celé podlaze pokoje je poměrně obtížnou záležitostí. Totéž platí i o důkladném čištění, kdy se na koberec musí použít speciální vysavač, jenž odstraní i mikroskopické nečistoty. Výhodou celoplošného koberce je ale kompaktní vzhled podlahy.

Alternativu k celoplošným kobercům představují kusové modely. Pokud jde o kusové koberce, jsou oblíbené hlavně jako doplňky. Dokážou ozvláštnit místnost a být elegantním designovým prvkem. Jedná se o ideální variantu do obývacích pokojů a ložnic, případně se hodí do předsíní a dalších pokojů ve vašem bytě či domě. U kusových koberců si můžete zvolit z daleko pestřejší škály produktů. V obchodech se dají najít luxusní kousky. Typickým příkladem budiž třeba perské kusové koberce, které mají originální vzhled. Jsou ručně tkané, takže každý kus má své osobité kouzlo.

Jaká je tedy odpověď na otázku, zda zvolit spíše celoplošné, nebo raději vybrat kusové koberce? Záleží samozřejmě na vašem stylu a vkusu. V moderních domácnostech se jednoznačně dostávají do popředí kusové modely. U celoplošných koberců pak dominují ty, které mají nižší výšku vlasů, nejsou totiž tak náročné na údržbu jako koberce s hustými a dlouhými vlasy.

Kde najít vhodný koberec pro vaši domácnost?

V každém případě je dobré si vybírat z co nejširší nabídky. K tomu vám dopomůže web inhaus.cz, který funguje jako vyhledávač a porovnávač koberců a dalšího nábytku z mnoha tuzemských webů.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top