TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Inspirace a trendy / 6 možností, jak využít zahradní domky

6 možností, jak využít zahradní domky

Češi jsou národ zahrádkářů a ti, co bydlí v bytě, mají aspoň zahrádku někde na kraji města. Každý si chce vypěstovat trochu vlastního ovoce a zeleniny, opalovat se u soukromého bazénu nebo jen tak relaxovat v přírodě. A co vy letos uděláte pro svou zahradu, aby se vám na ní pobývalo příjemně?

Jedním z nápadů je postavit tam zahradní domek. Pokud ho ještě nemáte, přesvědčíme vás, že má smysl.

1. Úschova nářadí

Původním účelem zahradních domků je samozřejmě uschovat všechno nářadí, které při zahradničení využíváte. Správné domky na nářadí by měly pojmout nejen kýble, konve a motyčky, ale také sekačku, foukač na listí apod.

2. Hezký dřevník

Topíte dřevem? Pak patrně řešíte, kde ho skladovat. Postavte svým zásobám topiva samostatný domeček. Když si necháte dovézt hotový zahradní domek, máte za chvíli hotovo.

3. Příjemné posezení

Češi jsou milovníci grilování a zahradních párty. Kam však posadíte návštěvu, když bude pršet? Altány a pergoly jsou k tomu skvělým řešením. V létě vás ochrání rovněž před nepříjemným sluníčkem. Na internetu navíc najdete spoustu tipů, jak si ze svého altánu udělat romantickou oázu. Nechte ho porůst květinami, zavěste lucerny a choďte relaxovat do své oázy klidu. Domek doplňte o kvalitní zahradní nábytek.

4. Dětský domeček

Děti si velmi rády hrají na to, že jsou dospělé, a k dospělému životu patří i dům, v němž bydlí a o nějž se starají. Zahradní domky mohou posloužit také jako hrad či policejní základna – fantazii se meze nekladou. Až děti odrostou, budete ho využívat jako dřevník nebo domek na nářadí.

5. Vlastní sauna

V dřevěném domečku je možné nechat si zhotovit saunu. Jste-li pravidelným návštěvníkem sauny, určitě o něčem takovém uvažujte. Nejde o finančně nerealizovatelný sen.

6. Přespání pro návštěvy

Některé větší typy zahradních domků mohou nahradit malou chatičku. Dáte-li dovnitř nábytek a topení, není problém, aby zde občas přespala návštěva.

Na závěr nutno podotknout, že zahradní domky dnes nemusí být jen ošklivé hranaté krabičky. Podívejte se do sortimentu Domky-herold.cz a vyberte si ten svůj, třeba nějaký designový!

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top