TOPlist
27. 07. 2024
Domů / Zajímavosti / Jak správně obléknout a obout kutila?

Jak správně obléknout a obout kutila?

Patříte do kategorie kutilů, kteří se práce kolem domu nebojí? Odpovídáte-li ano, potom určitě dobře víte, že vše není jenom samotné práci. Neméně důležité je umět si vybrat vhodné oblečení. Hlavní roli hraje funkčnost, ta se ale nemusí vylučovat s tím, že oděvy budou i krásné na pohled.

Jak pracovní oblečení vybrat?

V první řadě jde o to, zohlednit roční období, v němž se bude používat. To znamená na zimu zateplené oděvy, naopak na léto prodyšné. Na chladnější období roku se hodí pracovní oděvy například ve formě fleecové či softshellové bundy, které najdete v aktuální kolekci engelbert strauss. Ta je pojata komplexně, začíná už vhodnými tričky, což je nesmírně důležité. Protože k čemu vám bude funkční zateplená bunda s odvodem potu, když se pod budete potit ve starém vytahaném bavlněném triku?  Základním kritériem kvalitního oblečení pro práci doma i na zahradě je zde i pevnost. Vzhledem k tomu, že v nich budete vykonávat rozmanité činnosti, musí vykazovat pevnost v tahu, mít pevné kapsy, které se neutrhnou ve chvíli, kdy si do nich vložíte třeba malé kladívko.

Do hry se dostává i dobrá údržba

Důležité je také, aby se pracovní oděvy jednoduše udržovaly, snadno praly a čistily. Určitě vás nenadchne tričko, které se po dvou vypráních srazí. Stejně tak zklame oděv, který se po pár pohybech začne párat. Jak těmto nešvarům předejít?  Pomáhá k tomu nejenom kvalitní zpracování, ale správný výběr materiálu, který by měl být příjemný na tělo, ale také jednoduchý a současně dobře promyšlený střih. Ten je nutné přizpůsobit i konkrétní činnosti. Jestliže budete pracovat kolem nějakého běžícího stroje, určitě nesáhnete po rozevlátém plášti, který by se mohl do stroje zachytit a vás stáhnout s sebou. V takovém případě se mnohem vhodnější volbou stávají montérky, které si dobře zapnete. Bezpečnost je totiž nesmírně důležitá. Jak se dočtete zde ve firmách na bezpečnost práce zahrnující i správné pracovní oděvy sleduje stát, doma ji ale mnohdy podceňujeme. A to je špatně.

V botách nesmíte uklouznout

Podceňovat nesmíte ani pracovní obuv.  Boty musí splňovat požadavek, aby byly dostatečnou oporou pro nohu, měly protiskluzové podrážky, zároveň nepropouštěly vlhkost a také větraly a noha se uvnitř nepotila. Požadavků je hodně, ale holeňová obuv od engelbert strauss je všechny splňuje. Ochrání jak před chladem, tak i vlhkem a nečistotami, zároveň je ale dostatečně prodyšná. Můžete si být také jisti, že neuklouznete ani při práci na vlhkém povrchu.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top